Seçil Erzan'ın 3 telefonu incelendi

Seçil Erzan'ın 3 telefonu incelendi
Türkiye'nin konuştuğu Fatih Terim Fonu vurgununda bankacı Seçil Erzan'da ele geçirilen 3 telefon incelendi. Çok sayıda yazışmanın olduğu telefonda Whatsapp görüşmelerinin çoğunun silindiği tespit edildi.

Savcılığın talimatı üzerine Çorlu 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla Seçil Erzan, Semilyon Park Sitesi, Çorlu'daki adresinde 11 Nisan 2023'te yakalanarak gözaltına alındı. Bu adreste yapılan aramada Erzan'ın tuttuğu yazılı dökümanlar ve siyah ve beyaz renkli iki Iphone ele geçirildi. Bu telefonlar incelendi.

Seçil Erzan'ın ikametinde ele geçirilen belgelerde şikayetçilere ait alınan ve verilen paraların tablolara döküldüğü belirlenerek dosyaya eklendi. Öte yandan üçüncü bir telefon (gri renkli Iphone) da banka tarafından savcılığa incelenmek üzere teslim edildi.

Beyaz telefonda, eylemlere ilişkin çok sayıda yazışmalar bulundu. Özellikle Whatsapp görüşmelerinin çoğu silindiği tespit edildi. Konuşmalarda Seçil Erzan'ın genellikle şahıslardan süre istediği, oyaladığı, karşı taraftan gelen mesajlara ve aramalara çoğu zaman cevap vermediği de görüldü.

Soruşturmaya ilişkin görsel, belge ve konuşmalar tutanağa geçirilip dosyaya konuldu. Siyah renkli Iphone'da ise herhangi bir görüşme kaydına, görsele, videoya, evrak ve dökümana rastlanmadı. Erzan'ın kullandığı siyah renkli bilgisayar kasası ve dizüstü bilgisayar ise halen bilirkişiler tarafından inceleniyor.

Kaynak:DHA