Schengen Vize Başvuruları Durduruldu Mu? Almanya Büyükelçiliği'nden Yanıt...

Schengen Vize Başvuruları Durduruldu Mu?  Almanya Büyükelçiliği'nden Yanıt...
Schengen vizelerinde bir süredir yoğunluk yaşanırken sosyal medyada yapılan paylaşımlarda 'Avrupa vize başvurularının durdurulduğu' ileri sürüldü. Almanya Büyükelçiliği iddialara yanıt verdi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada 6 Şubat depremlerinin ardından yoğunluğun arttığı vurgulandı.

Schengen vizeleriyle ilgili bir süredir sorun devam ederken ortaya yeni bir iddia atıldı. Sosyal medyada pek çok kullanıcı Schengen vizelerinin durdurulduğunu ileri sürdü.

6 Şubat depreminin ardından yoğunluk

HaberTürk'ten Merve Elmacı'nın haberine göre Almanya Büyükelçiliği, bu iddialara ilişkin 6 Şubat 2022'de Türkiye'yi sarsan büyük depremleri anımsattı ve o günden bu yana yaşanan yoğunluğun altını çizdi.

Açıklamada, şu anda randevu alırken bekleme süresinin uzun olduğunun farkında olduklarını belirterek, "Bu durumun başvuru sahipleri üzerinde yarattığı büyük yükün farkındayız. Vize ofisimiz her gün mümkün olan en fazla sayıda randevu vermekte, ancak talep kapasitenin çok üzerindedir" ifadeleri kullanıldı.

"7 binden fazla kişiye deprem vizesi verildi"

6 Şubat'ta meydana gelen ve 50 bini aşkın kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Almanya depremzedelerin 'hızlı bir şekilde' üç aylık vize almasının sağlanacağını ve ülkedeki akrabalarının yanına gelebileceğini açıklanmıştı.

Şubat ortasında yürürlüğe giren bu prosedürle 6 bin 500'den fazlası Türk depremzedelere olmak üzere 7 bin 652 kişiye 90 günlük deprem vizesi verildiği bildirdi.

Ayrıca iDATA üzerinden vize başvurusu için randevu almak istenildiğinde en yakın randevu tarihi olarak 6 Temmuz 2023 çıkıyor.