Saymaz: Kolombiya olayına soruşturma yok!

Gazeteci ismail Saymaz, Kolombiya ve Panama'dan yapıldığı iddia edilen kokain ticaretine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saymaz, "Kolombiya İçişleri Bakanı'na bile mail ve tweet attım, soruşturma yapılamıyor" dedi.

Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan'la 'Medya Mahallesi' programına katılan gazeteci İsmail Saymaz, Kolombiya ve Panama'dan yapıldığı iddia edilen uyuşturucu ticaretine ilişkin konuştu. Saymaz, Kolombiya İçişleri Bakanı'na bile mail ve tweet attım, soruşturma yapılamıyor" dedi. Gazeteci Saymaz, sözlerine şöyle devam etti;

"Önce Kolombiya, Panama meselesini anlatayım yurttaşlar bilsin. Kolombiya'da 9 haziran 2020'de Kolombiya Limanı'nda, Kolombiya İçişleri Bakanı açıklama yaptı. Dedi ki 'Türkiye'ye, Mersin Limanı'na gitmek üzere 4.9 ton kokain yakaladık'. Bu kokain ne içindeymiş? nasıl yakalanmış? Toz kauçuk içerisine emdirilmiş vaziyette 4.9 ton. Ne zaman açıklanıyor yakalandığı? 9 haziran 2019'da. Yakalandığı tarih aslında ilan edilmesinden 2 ay önce yakalanmış. Bizim narkotiklerimiz ne yapmış? Sayın bakan da açıkladı bunu ancak 25 haziran 2020'de Kolombiya'yla temas kurmuşlar ve Zoom toplantısı yapmışlar onun dışında hiçbir bağımız yok Kolombiya'yla" İsmail Saymaz şöyle devam etti;

"Kolombiya demiş ki, 'Bu kokain Balkanlar'a bir uyuşturucu karteline gidiyor size bilgi vermiyoruz'. O zamandan beri aramızda ne selam var ne sabah. 

İkincisi panama geçen mayısın başında yakalandı. Aslında Panama'daki uyuşturucu Ekvator'daki limandan geliyor. Ekvator'dan yüklenmiş gelmiş Panama'da yakalamışlar. Ekvator'daki liman kime ait Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırıma ait. Yilport Holding...16 tane limanı var bir tanesi de Dilovası'nda. 

'Türkiye'deki Suriyelilerle bağlantılı'

"Şimdi 610 paket kokain yakalanmış nasıl yakalanmış? Türkiye'ye bir muz gönderiliyor ekvatordan geliyor, Konteynırların iki duvarının arasına zulalamışlar, bunu yakalıyorlar. İstikameti ne İtalya'ya gelecek 3 gün kalacak, İstanbul'a dönecek. Bizimkiler bilgi istemiş vermemişler bizim oradaki Büyükelçiliğimiz Panama ilgili birimine gitmiş bilgi vermemişler. Bunun üzerine şu edinilmiş, buradaki uyuşturucunun bir ayağı Türkiye'deki Suriyelilerle bağlantılı ihtimal buradan Orta Asya'ya açılacak ama bizimkilerin erişebildiği yalnızca bu kadar.

Yilport Limanı'nın neden ismini verdim geçen sene ağustos ayında dilovası'ndaki limanda 540 kilo kene kokain yakalandı. İlk aramada yakalayamıyorlar sonra namuslu bir müdür çıkıyor olmaz diyor, burada iddia var diyor, ihbar geldi diyor 2 gün sonra tekrar arıyorlar. Bu kez 540 kilo kokain daha bulunuyor aynı konteynırlarda"

'Kolombiya İçişleri Bakanı'na mail attım'

"Ben, Yilport Limanı'nı aradım Yüksel Yıldırım'ı dedim ki 'sizi arayan oldu mu?' 'beni kimse aramadı' dedi. Şimdi bu mal kime gidecek Acarer Metal, ham metal satıyor aradım, 'sizin sevkiyatınızda bu çıkmış size ait olmayabilir ama neden çıktı' dedim. Dediler ki 'cevap veremeyiz'  Aslını öğrenemiyoruz ki herkes kapı duvar. Bu arada Kolombiya İçişleri Bakanı'na da mail attım hem tweet hem mail attım temas kurmak için ama buraya kadar kapı duvar. 
Soruşturma yok, yapılamıyor. Narkotik camiası diyor ki biz ilgileniyoruz, adım adım takip ediyoruz. Biz Panama'dan gelen kokain ile ilgili derin bir araştırma yürütüyoruz diyorlar"

 

Etiketler :