Thodex'e polis operasyonu

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'te iki gündür işlem yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusunun 2 milyar dolarlık kripto parayla Tayland'a kaçtığı belirtiliyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan soruşturma başlattı.

Yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen kripto para platformu Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 391 bin yatırımcıyı mağdur ettiği bildirilmişti.

İddialara yönelik emniyet güçleri inceleme başlattı. Thodex'in istanbul Kadıköy'deki merkezine polis ekileri sevk edildi. Siber suçlarla mücadele ekipleri şu anda şirkette inceleme yapıyor. 

Thodex adlı şirketin, yatırımcıların ilgisini çekmek için ünlülerle fotoğraf çekimi yaptığı ortaya çıkmıştı. Pınar Deniz, Mine Tugay, Bahar Şahin, Simge, Zeynep Sever Demirel, Özge Ulusoy, Deren Talu ve Ebru Şallı gibi 8 ünlü isim Thodex için objektif karşısına geçmişti. Thodex'in reklam yüzü olan ünlüler, bu kareleri de sosyal medya hesaplarından da paylaşmıştı.

Uluslararası kripto para borsalarına ilişkin anlık verileri paylaşan Coinmarketcap ve Coingecko’nun verilerine göre Thodex’te, 17 Nisan günü tamı tamına 1 milyar 334 milyon dolarlık işlem gerçekleştirilmiş. Bu rakam son 3 aylık dönemde Thodex’te bir günde gerçekleşen açık ara en yüksek rakam olarak kayıtlara geçmiş.

Kripto para yatırım platformu olan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, yaklaşık 2 milyar dolarla yurt dışına çıkarken, platforma para yatıran 400 binden kişinin mağduriyeti sürüyor.

Thodex'in açıklaması

Thodex internet sitesinde halen duran açıklamada platformla ilgili iddialara itibar edilmemesi, faaliyetlerin daha güçlü şekilde devam ettiği ve endişeye kapılınmaması gerektiği dile getiriliyor.  Açıklama şöyle: "Son 2 yıllık süreçte kripto varlıklara duyulan ilginin artması ve büyük aktörlerin; sektöre dahil olması ile birlikte, borsaların büyümesi ve yeni adımların atması da kaçınılmaz hale gelmiştir. İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız; dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri; uzun süredir şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup; devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır.”