Thodex'in patronu 2 milyar dolarla kayıp, 400 bin kişi parasını çekemiyor

Thodex'in patronu 2 milyar dolarla kayıp, 400 bin kişi parasını çekemiyor
Kripto para işlemlerinin yapıldığı platformlardan biri olan Thodex'in internet sitesi kapatıldı. Bir süredir para transferlerinde sorun yaşanan platformun patronu Faruk Fatih Özer'in Tayland'a uçtuğu öne sürülüyor.

Thodex'ten yapılan açıklamada sitenin bakım için 4-5 gün kapalı kalacağı bilgisi verilirken, platformun patronu Faruk Fatih Özer'in de sosyal medya hesaplarını kapatması paralarını alamayan onbinlerce kripto para yatırımcısını endişelendirdi. Thodex'ten paralarını çekemeyen müşteri sayısının 400 bina yaklaştığı ve bu platformda işlem gören para miktarının 2 milyar dolar civarında olduğu düşünülüyor.

faruk-fatih-ozer.jpeg

Habertürk'ten Rahim Ak'a konuşan mağdur avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Thodex'in kurucusu olan Koinex adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığını tespit ettiklerini ve Tayland'a gittiğini düşündüklerini söylüyor.

Avukat Evren Kılıç  "Bir kaç gündür para transferlerinde sorun yaşandığını Özer'in avukatı bize iletti. Son olarak site tamamen kapatıldı. Mağdurlar arasında panik başladı. Bulundukları illerde cumhuriyet savcılıklarına suç duyuruları yapıyorlar" dedi.

Thodex yatırımcı bir şirket değil, yatırımcıların paralarını emanet ettikleri bir aracı. Kazancı da alım satım işlemlerinden elde edilen komisyon gelirinden oluşuyor.

Thodex'in açıklaması

Thodex internet sitesinde halen duran açıklamada platformla ilgili iddialara itibar edilmemesi, faaliyetlerin daha güçlü şekilde devam ettiği ve endişeye kapılınmaması gerektiği dile getiriliyor.  Açıklama şöyle: "Son 2 yıllık süreçte kripto varlıklara duyulan ilginin artması ve büyük aktörlerin; sektöre dahil olması ile birlikte, borsaların büyümesi ve yeni adımların atması da kaçınılmaz hale gelmiştir. İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız; dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri; uzun süredir şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup; devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır.”

 

Etiketler :