Sarıkaya'nın tokat attığı İHA kameramanı Ahmet Demir: Fatma Şahin yayın sonrası ekibi azarladı

Sarıkaya'nın tokat attığı İHA kameramanı Ahmet Demir: Fatma Şahin yayın sonrası ekibi azarladı
Gazeteci Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İHA kameramanı Ahmet Demir, yaşadıklarını anlattı. Saldırının etkisinden hâlâ çıkamadığını belirten Demir, yemek yiyemediğini 4 günde 3 saat uyuyabildiğini söyledi. Fatma Şahin'in yayın sonrası kendilerini azarladığını da ilk kez anlatan Demir, "Yapılan izahtan sonra özür diledi" dedi.

İHA bünyesinde 4 yıldır muhabirlik yapan 24 yaşındaki Ahmet Demir, Sarıkaya'nın kendisine tokat attığı olaya ilişkin ayrıntıları anlattı. Demir, "Biz bir gün öncesinden bütün teknik hazırlıkları yaptık. Muharrem Sarıkaya yayın öncesi bizim hazırladığımız cihaz yerine Habertürk rejisi ile şahsi cep telefonundan bağlanmak istedi. Bir süre sonra da cep telefonundan kaynaklanan sorunlar nedeniyle merkezle bağlantı problemi yaşamaya başladı. Ben yayın devam etsin diye yeniden kendi cihazımızı vermeye çalışıyordum. Bir anda nereden geldiğini anlamadığım tokat darbesi ile sarsıldım. Olayın ‘yayın stresi’ ile filan ilgisi yok. Sol kolu ile itse vesaire bir noktaya kadar anlarım. Sarıkaya sağ eli ile bana tokat attı. Ben hiçbir hatamız, kusurumuz olmamasına rağmen sadece yardım etmeye çalışıyordum." dedi.

Türkiye Gazetesinden Yılmaz Bilgen'in haberine göre, Aldığı darbe ile sendelediğini, başını önüne eğerek kamera arkasına geçip yayına devam ettiğini belirten Demir, “Başımı saatlerce kaldıramadım. O anı hiç unutmayacağım. Fiziki olanın dışında ruhen yıkıldım. Eve gittim hiç kimse ile konuşamadım. Olayın üzerinden 4 gün geçti ve halen yemek yiyemiyorum. Bu sürede yalnızca 3 saat uyuyabildim” diye konuştu.

Öte yandan Muharrem Sarıkaya’nın saldırısına gerekli tepkiyi vermediği gerekçesi ile ilgili eleştirilen Fatma Şahin'in yayın sonrası ekibi azarladığını aktaran İHA muhabiri Ahmet Demir, “Fatma Hanım bizi Belediye çalışanı sanarak ‘neden işinizi doğru yapmıyorsunuz. Böyle bir duruma düşürdünüz’ gibi ifadeler kullandı. Daha sonra Bölge Müdürümüz Orhan Akın olayı anlattı ve hatanın tamamının Sarıkaya kaynaklı olduğunu izah etti. Fatma Hanım bu izahtan sonra özür diledi” dedi.