Saray’dan art arda Erdoğan paylaşımları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık durumuyla ilgili sosyal medyada yapılan tartışmaların ardından, Saray’dan art arda paylaşımlar geldi. İptal edilen AKP grup toplanısında konuşma yapmayan Erdoğan, TÜGVA organizasyonuna video mesaj gönderdi. Reuters'a açıklama yapan saray kaynakları da, "Programlarına Ankara'da devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılması planlanan haftalık AKP grup toplantısına katılmadı. Erdoğan'ın AKP'nin iktidara gelişinin 19 yıldönümü olan 3 Kasım günü partisinin grubunda konuşma yapmaması şaşkınlıkla karşılandı.

TÜGVA organizasyonuna mesaj gönderdi

Parti grubuna seslenmeyen Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile Girişimci İşadamları Vakfı'nın (GİV) Konya'da düzenlediği Türkiye Girişimci Buluşması'na bir video mesaj gönderdi.

Kısa sürede Twitter gündeminin üst sırasına yerleşen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili binlerce tweet atıldı.

'Dosta güven, düşmana korku'

Saray'dan ya da AKP'den Erdoğan'ın sağlık durumu ile ilgili resmi açıklama yapılmadı. Ancak, Erdoğan'ın en yakınındaki iki isimden art arda mesaj geldi. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Dosta güven, düşmana korku' mesajıyla Erdoğan'ın yürüdüğü anlara dair bir video yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşarak, 'Nice yıllara' yazdı. Kalın'ın mesajında Erdoğan'ın sağlık durumuna ait tartışmaların ardından TT listesinin birinci sırasına yükselen #MilleteHizmetYolunda etiketini kullanması dikkat çekti.

Vasip Şahin de paylaştı

Ankara Valisi Vasip Şahin de Twitter hesabından Erdoğan paylaşımı yaptı. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul’dan Ankara’ya dönüşlerinde karşıladık" yazan Şahin, Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile uçaktan indiği anlara dair, iki fotoğraf paylaştı.

Resmi fotoğrafçısından 'Maşallah' paylaşımı

Erdoğan’ın resmi fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar da Twitter hesabından Erdoğan’ın uçağa bindiği videoyu paylaşarak 19.Yılında …Maşallah' yazdı.

Reuters'a açıklama

Tartışmaların ardından Reuters'a açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan'ın çalışmalarına Ankara'da devam edeceğini, programlarında herhangi bir iptal olmadığını söyledi.

Tartışma nasıl büyüdü?

Tartışma, gece saatlerinde yandaş Fatih Tezcan'a ait bir videonun dolaşıma sokulmasıyla büyüdü. 6 ay önceye ait olan videoda Tezcan'ın "Bir şey var, paylaşsam mı onu düşünüyorum. Çok üzüleceğiniz haberler alacaksınız dik durun. Çok ağlayacaksınız, çok üzüleceksiniz. ‘Dava kişilerle tayin değildir’ Onu unutmazsanız eğer az ağlayacaksınız. Ciğerinizi yaralayacak haberler alacaksınız, yakın orta vadede" sözleri, Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin gönderme olarak yorumlandı. Tezcan, öğle saatlerinde, Twitter hesabından videonun eski olduğunu duyurdu.

Glasgow'a gitmedi

G20 Zirvesi için Roma'da bulunan Erdoğan, Glasgow'a gitmeyerek yurda dönmüştü. Erdoğan, 'düşük protokol' nedeniyle Glasgow'a gitmediğini duyurmuştu. Erdoğan'ın sağlık sorunları nedeniyle programını yarıda kestiği yorumları yapılmıştı.