Saray’dan AA muhabiri hakkında açıklama

Saray’dan AA muhabiri hakkında açıklama
AA muhabiri Musab Turan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarını bakanlara sordu ve görevden alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bakanlar Bekir Pakdemirli ve Mustafa Varank’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili soru sonrası Anadolu Ajansı’ndan işten atıldı.

Söz konusu olaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'kirli oyun' benzetmesi yaptı. Altun şöyle dedi: 

"Yeni bir oyun sahneleniyor. Kirli bir oyun bu. Bir o kadar da ucuz. Adice bir kumpas. Bu kumpasın içinde yer alan tüm iç ve dış unsurların adalet önünde hesap vermesi için çalışacağız. Türkiye, o eski Türkiye değil artık!"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Anadolu Ajansı’nın kurumsal ilkelerini ve çalışma kurallarını ihlal eden kişi hakkında gerekli hukuki adımlar atılmaktadır. Kaos, kargaşa ve tahrik amaçlı girişimlere karşı elbirliğiyle mücadele edeceğiz” dedi.