Samsunspor Başkanı: Adana Demirspor taraftarları Süleyman Soylu'nun oğlu sayesinde rahatça stadyumlara giriyor

Samsunspor Başkanı: Adana Demirspor taraftarları Süleyman Soylu'nun oğlu sayesinde rahatça stadyumlara giriyor
Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, Adana Demirspor taraftarlarının pandemiye rağmen İçişleri Bakanı Soylu'nun oğlu sayesinde rahatça stadyumlara girdiğini iddia etmişti. Soylu, Yıldırım hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Adana Demirspor taraftarlarının pandemiye rağmen Süleyman Soylu'nun oğlu sayesinde rahatça stadyumlara girdiklerini belirten Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "Açık açık konuşuluyor. Emniyet müdürü karşısında önünü ilikliyor. Türk futbolu bitmiş" dedi. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig'de şampiyonluk yarışı devam ederken, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım çok çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. 

kapak-180240.jpegSamsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım

'Futbolcular açık açık konuşuyor'

Son günlerde rakipleri tarafından maruz kaldıkları şeylere çok üzüldüğünü belirten Yıldırım, "Ben ‘rakiplerimize teşvik primi veriliyor’ dedim. Ya da ‘teklif ediliyor’ dedim. Ben bunu ispat edemem ama bunu futbolcular açık açık konuşuyor. Adana Demirspor başkanı bana ‘ben sana göstereceğim. Sen benim adımı veriyorsun’ dedi. Ben ne Murat Sancak dedim ne de Adana Demirspor dedi. Niye bunlar üstüne alınmıyor da Adana Demirspor üstüne alınıyor" diye konuştu. 

74767.jpeg

'Süleyman Soylu'nun oğlu dediler'

Koronavirüs salgınına rağmen Adana Demirspor taraftarının rahat rahat stadyumlara girdiğine dikkat çeken Yıldırım, "Ben stada taraftarımı alamıyorum, polis içeri sokmuyor. Türk vatandaşı değil mi Samsunlular? Neden Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor? Süleyman Soylu’nun oğlu dediler açık açık bunlar konuşuluyor. Emniyet müdürü karşısında önünü ilikliyor. Türk futbolu bitmiş. 5 bin kişi içeri giriyor. Hadi Samsun’da içeri sokmaya çalış bakalım. Girse de yemeyeceğimiz cezanın haddi hesabı olmaz" dedi. 

untitled-1.jpeg

'Birileri torpilli'

Odatv'nin haberine göre, Samsunsporlu taraftarlara çifte standart uygulandığını söyleyen Yıldırım, "Bizim de taraftarımız var. Sokağa çıkma yasağı olan günde maske yok sosyal mesafe yok. Şimdi göreceğiz tam kapanmada nasıl şeyler oluyormuş. Hep çifte standart. Birileri torpilli. Biz yapsak haydut, eşkıya, kanun karşıtı oluyoruz. Onlar torpilli oluyor bir yolunu bulmuş" ifadelerini kullandı.

'Biz şampiyonluğu masa başında kaybettik'

Atanan hakem oyunlarıyla kaybettiklerini belirten Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Ya bu deveyi böyle güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin. Biz şimdilik bu deveyi gütmeye çalışıyoruz ama nereye kadar güdeceğiz. Bunlar korkutucu şeyler. Gücünüz yetmiyor. Biz şampiyonluğu masa başında kaybettik. Bize atanan hakem oyunlarıyla kaybettik. İçerideki Menemenspor maçında rakibin eline açıkça top vuruyor görüyoruz ama hakem penaltımızı vermiyor. 

'Ben böyle konuştum önümüzdeki hafta ceza gelecek'

Menemenspor’a ben 2 maçta 4 puan kaybettim. GZT Giresunspor’a biz hakem hatalarıyla yenildik. Onda dolayı şampiyonluğumuz gitti. 2 maçımız daha var. Ama bu mantık böyle gelince benim için gitti gözüküyor. Bizim şampiyon olmamız istenmedi. Engellendi. Şimdi ben böyle konuştum önümüzdeki hafta ceza gelecek” şeklinde konuştu.

untitled-11.jpeg

Valilikten açıklama

TFF 1’inci Lig ekiplerinden Adana Demirspor ile Aydeniz Et Balıkesirspor arasında oynanan 33 hafta mücadelesinde tam kapanmaya rağmen stadyum çevresinde oluşan kalabalık ve stada giren Adana Demirspor taraftarları için Adana Valiliği'nden açıklama yapıldı. 

Adana Valiliği, tam kapanma kuralını ihlal ederek stadyum çevresinde yoğunluk oluşturan kişiler hakkında adli ve idari işlem başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adana Demirspor- Balıkesirspor karşılaşmasında stadyumda ve stadyum çevresinde görülen taraftar yoğunluğuna dair bazı sosyal medya hesaplarında paylaşımlar yapılması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Maç başlamadan önce stadyuma girmeye çalışan veya civarında bulunan kişiler uzaklaştırılmış, Türkiye Futbol Federasyonunun belirlediği görevliler ve kişiler dışında stadyuma kimse alınmamıştır. Koronavirüsle mücadele sürecinin yaşandığı bu dönemde tam kapanma kurallarını ihlal ederek stadyum çevresinde yoğunluk oluşturan ve stadyuma gelmeye çalışan şahıslar hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır."