Salim Narin'e neden zarar verdi? Annesi açıkladı

Salim Narin'e neden zarar verdi? Annesi açıkladı
Narin soruşturmasında sorgusu tamamlanan anne Yüksel Güran'ın ifadesi ortaya çıktı. Annenin, "Bizim Salim ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Narin cinayetine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüphelinin sorgulaması bugün sona erdi.

İfadelerinin ardından gözaltına alınan 22 şüpheliden 13'ü serbest bırakılırken, 3 kişi hakkında ise adli kontrol şartı talep edildi. Şüphelilerden 9'u tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildi. Serbest bırakılanlar arasında baba Arif Güran'da var.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilenler arasında Narin'in annesi Yüksel Güran'da vardı.

Anne Güran'ın savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Annenin, "Bizim Salim ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

İŞTE O İFADE

Anne ifadesinin başında daha önce verdiği ifadenin doğru olduğunu belirterek, daha önceki ifadesini aynen tekrar ettiğini belirtti.

Anne Yüksel Güran olayın yaşandığı günü şu sözlerle açıkladı:

"Hüseyin Güran 2 ay tatildeydi. Olaydan bir gün önce ben Hüseyin amcalara ziyarete gidecektim. Hüseyin amcanın yanına gidip orada oturduk. Tam oradan ayrılacağımız sırada Hüseyin'in 7. Sınıfa giden kızı Hatice, Narin'e yarın Kur'an kursuna gidelim dedi.

Narin bana ben Kur'an kursuna geç kaldım dedi. Saatin kaç olduğunu bilmiyorum. Ben kızım hava sıcaktır gitme dedim. O da çok ısrar etti ve bana saat 16:00'ya kadar kurs var gitmek istiyorum sonra Hüseyin amcanın evine gideceğim dedi. Bana onları çok özledim dedi. Çok israr etti.

Sonra Muhammed geldi. Bu sırada Narin dışarı çıkmıştı. Narin'in dışarı çıktığını görmedim. Bu nedenle dışarı çıktığında ne giydiğini görmedim. Ben oturma odasında oturuyordum. Ben orada yattım."

"NARİN AKŞAM EVE DÖNMEDİ"

"Eve geldiğimde çocuklar da eve doğru geliyorlardı. Muhammed'e git kardeşin Narin'i de yemeğe çağır dedim. Ben mutfağa girene kadar Muhammed eve döndü ve Narin orada değil dedi. Ben dışarı fırlayarak "Enes sen camiye git bak" dedim ve bende tepeye çıktım. Tepeden Maşallah'ı çağırdım. Kurstan sonra orada olabileceğini düşünerek oraya gittim. Narin'i sordum. Maşallah bana Narin'in orada olmadığını söyledi. Süheyla'ya da Narin sizde değil mi diye sordum. Süheyla da bana Narin ya Hediye gile ya da Yasemin gile gitmiştir dedi.

Sonra Hediye'yi aradım. O da yok burada değil dedi. Sonra Hediye'nin kızı Ecrin'i Yasemin'in evine Narin'i sormaya gönderdim. İki dakika geçmeden tekrardan Hediye'yi arayıp Narin'in Yasemin evinde olup olmadığını tekrardan sordum. Sonra çocuklarım Eren veya Muhammed'e telefonumda Yasemin'in telefonunun numarasını bulmalarını söyledim.

Enes'te bu sırada caminin orada Narin'i arıyordu. Saliha'yı da arayıp Narin'i sordum. Gittik halası Azize Kaya'nın kapısını çaldık. Narin'i sorduk ve orada değil dediler. Hemen camiye gittik. Caminin kapısına gidip feryat edip Narin burada mi diye sordum. O sırada İsa Kaya bana saat 18:00'de Narin'i cami civarında gördüğünü söyledi.

Sonra eve gittiğimde bütün köy toplandı. Hava kararmıştı. Ancak saatin kaç olduğunu bilmediğim bir sırada Maşallah'ı tekrardan gördüm. Kendisi de bana 17:00-17:30 sıralarında Narin'i gördüğünü söyledi. Ağlayıp çocuklarım da aşağıya inip çeşmeye koşmaya başladık. Bütün köylü Narin'i aramaya başladık. Ancak bulamadık.

BABA NARİN'İN KAYBOLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENİYOR

Kocasına başta Narin'in kaybolduğunu söylemediğini belirten anne Güran, köyden birinin Arif Güran'ı arayarak, kızının kaybolduğunu kendisine söylediğini ifade etti. Kocasının bunun üzerine kendisini aradığını söyleyen anne, kocasının Narin nerede diye sorduğunu, kendisinin ise "Bende bilmiyorum" dediğini ve kocasının telefonu kapattığını beyan etti.

ANNENİN ÇELİŞKİLİ İFADESİ

Savcılık ifadesinde anne Güran'a, Narin'in Kuran kursuna giderken giydiği elbiseyi tarif etmesi istendi. Anne, şortunun siyah olduğunu, tişörtünün ön kısmının parlak olduğunu belirtti.

Anne Güran'a Narin'in kaç adet terliği olduğu sorulması üzerine ise, "Biri ayağında diğeri de eskisi evde olmak üzere iki adet terliği vardır. Evdeki terliğinin rengi pembedir. Terliğin önünde ne olduğunu hatırlamıyorum. Terliği halen evdedir" diye konuştu.

Anne, bir kaç dakika önce verdiği ifadede "Narin'in dışarı çıktığını görmedim. Bu nedenle dışarı çıktığında ne giydiğini görmedim" dediği hatırlatıldı ve "Narin'in ayağında kırmızı terlik olduğunu nereden biliyordunuz?" diye sorulunca "Çünkü kırmızı terliklerini görmediğin için giydiğini düşündüm" dedi.

ANNE İLE AMCANIN İLİŞKİSİ VAR MI?

Anne Güran'a amca Salim ile evlenmeden önce herhangi bir gönül ilişkisi olup olmadığı soruldu. Anne ise, "Biz Arif ile nişanlanmadan önce Salim ile Melek nişanlandı. Salim nişanlandıktan sonra Arif askere gitti. Arif acemi birliğinden döndükten sonra biz Arif ile nişanlandık. Benim mutlu bir ailem vardır" dedi.

Anne ayrıca olayın yaşandığı gün saat 15:15 civarlarında Salim ile bir arada olmadığını ifade etti.

NARİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ?

Savcılıkta kendisine "Narin sizin evinize patikayı çıkıp yukarıya geldiğinde sizle Salim'in ilişkisine denk gelmesi nedeniyle mi öldürdünüz?" diye sorulan soruya anne, "Ben kesinlikle Narin'i görmedim. Benim bu adamla da herhangi bir ilişkim olamaz" yanıtını verdi.

"Eylemi siz gerçekleştirmediyseniz kimin gerçekleştirdiğini düşünüyorsunuz?" sorusuna ise anne Güran, "Benim şüphelendiğim kimse yoktur. Kocamın da husumetlisi olup olmadığını bilmiyorum" yanıtını verdi.

Anneye, itirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinde söylediği Salim'in kendisine doğru "Nevzat hazırlan seninle işimiz var" diye bağırdığını duyup duymadığı soruldu. Anne ise, "Ben kesinlikle böyle bir seslenme duymadım. Evde klima çalışmaktaydı. Pencerelerde bu nedenle kapalıydı. Saat 05:00 uyandığımızdan biz hergün o saatlerde klimayı çalıştırarak uyumaktayız. Bu nedenle bu seslenmeyi duymamış olabilirim" dedi.

İtirafçının ifadesinde bahsettiği battaniyeyi Salim'e kendisinin verip vermediği sorulan anne, yanıt olarak, "Kimseye herhangi bir battaniye vermedim. Ancak olay nedeniyle evime gelen giden çok fazla olduğundan benim evimden Salim'in evine uyumak için battaniye götürmüşse de bir bilgim yoktur. Şehir dışından bu olay nedeniyle ziyaretimize gelenlerin çoğunluğu benim evim, Salim'in evi ve kız kardeşim Saliha Kaya'nın evinde uyumaktaydı" ifadelerini kullandı.

NARİN'İN DNA'SI NEDEN AMCANIN ARACINDA ÇIKTI?

Kızının DNA'sının Salim'in arabasında bulunduğundan haberi olup olmadığı ve babanın arabasında bulunmayan DNA örneklerinin neden amcanın arabasında bulunduğu sorulan anne, "Biz ailecek hiçbir zaman Salim'in arabasına binmedik. Narin kızım da bizden ayrı kesinlikle binmedi. 14/07/2024 tarihinde Berat'ın nişan merasim günü eşim Arif Mersin ilinde olması nedeniyle Salim'in aracına Narin, Eren, Ecrin, Damla, Hediye, Miran bindiler.

Aracı Devran sürmekteydi. Benim kızım Narin aracın arka koltuğuna bindi. Aracın ön yolcu koltuğunda Fuat'ın karısı Hediye oturmaktaydı. Ben bu araca hiç binmedim. Narin'de bunun dışında hiç bu arabaya binmedi" ifadelerini kullandı.

"SALİM KIZIMA NEDEN ZARAR VERDİ BİLMİYORUM"

Nevzat Bahtiyar'ın ifadesinde belirttiği amca Salim Güran'ın cenazeyi kendisine teslim ettiği ile ilgili ne bildiği sorulan anne, dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Anne, "Hiçbir bilgim yoktur. Nevzat ve Salim her zaman birlikte gezerler. İyi arkadaştırlar. Ben onları her zaman birlikte görüyordum. Dost olduklarını biliyorum. Ben bu hususu ilk defa jandarmada gözaltına alındığımda öğrendim. Bizim Salim ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Anne Yüksel Güran'ın "Bizim Salim ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum" ifadesi dikkat çekti.

Anne ifadesinin sonunda da "Salim'in bize neden böyle birşey yaptığını bilmiyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr