Salgın unutuldu, müzik yasağı unutulmadı

Salgın unutuldu, müzik yasağı unutulmadı
Erdoğan Bilim Kurulu toplantısında kapalı mekanlarda maske zorunluluğunun toplu taşıma hariç kaldırıldığını açıkladı. Gece 12'den sonra müzik yasağına ilişkin bir gelişmenin açıklanmadığı toplantı sonrası sosyal medyadan tepkiler yükseldi.

Koronavirüs, Bilim Kurulu 26 Nisan Salı günü sonrası kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kararı toplu taşıma hariç kaldırıldı. Gece 12'den sonra müzik yasağına ilişkin yeni bir karar çıkmadı.

Birçok sanatçıyı ekonomik anlamda zor durumda bırakan müzik yasağına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3 Mart 2022'de yaptığı konuşmada müzik yasağına ilişkin "Kültür Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızla konuyu değerlendireceğiz" diye konuşmuştu.

Soylu, 22 Nisan'da NTV'de katıldığı canlı yayınınında "Pandeminin sonu gibi gözüküyor. Sağlık, Kültür ve Turizm, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortak çalışma yapıyoruz. Çalışmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ses, desibel nasıl olacak? Teknik ekiplerimiz çalışıyor bize bir öneri getirecekler. Bu öneriyi değerlendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medyadan tepkiler yükseldi

Sosyal medyada aralarında siyasilerin, sanatçıların, sosyal medya fenomenlerinin bulunduğu birçok isim, toplantı sonrası müzik yasağına ilişkin olumlu bir gelişme olmamasını eleştirdi.