Saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı o anları Halk TV'de anlattı

Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, saldırı anına ilişkin, "Belediyenin önünde araçtan indiğim anda bir silah sesi duydum. Silah sesine doğru döndüğüm zaman kişinin kaçtığını gördüm. Kaçarken de iki el ateş etti." dedi.

İYİ Partili Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık sabah saatlerinde uğradığı silahlı saldırıya ilişkin Halk TV'de Can Coşkun ile Haber Masası'nda konuştu.

Bıyık, "Biz sabah her zamanki gibi saat 08.30'da belediyeye mesaiye gidiyorum ben. Sabah evden çıktım, belediyeye gittim. Belediyenin önünde araçtan indiğim anda bir silah sesi duydum. Silah sesi duyduğum anda -yüzüm belediye binasına dönüktü- sağımda bir patlama gördüm. Silah sesine doğru döndüğüm zaman kişinin kaçtığını gördüm. Kaçarken de iki el ateş etti. Üç tanesi belediye binasına, bir tanesi ise yan tarafta bulunan bankamatiğe isabet etti." ifadesi ile olay anını anlattı. 

'Araştırmalar devam ediyor'

Bıyık şöyle devam etti:

Konuya dair başka fazla bilgiye sahip değiliz. Bu güne kadar bir tehditle karşılaşmadık. Biz de failin yakalanmasını bekliyoruz. Sayın Valim, Büyükşehir Belediye Başkanımız sabah olay anından sonra İçişleri Bakanımız aradılar. Takipçisi olacaklarını söylediler. Biz de konunun çözülmesi için bekliyoruz.

Şu anda kişinin kimlik bilgisine sahip değil kimse. Araştırmalar devam ediyor. Elde herhangi bir net veri yok. 

 

Etiketler :