'Şakkadanak' Batırel' ile Özgür Demirtaş arasında yıllar sonra bir tartışma daha

CHP’nin vizyon belgesini açıklamasının ardından sosyal medyada Prof. Dr. Özgür Demirtaş ve 'Şakkadanak' lakaplı Necmettin Batırel arasında 'Daron Acemoğlu' tartışması yaşandı. Demirtaş, Batırel'e "Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3 Aralık’ı bekleyin” diyerek işaret ettiği “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı dün İstanbul’da düzenlendi. Gerçekleştirilen toplantıda Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi ekonomik krizden çıkaracak istikrarlı büyüme modelini ve para politikaları konusundaki yol haritasını açıkladı. ABD’li yazar ekonomist Jeremy Rifkin, Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Prof. Dr. Refet Gürkaynak’ın aralarında olduğu kişiler tanıtıldı.

Daron Acemoğlu tartışması

Doların TL karşısında yükselişe geçtiği bir dönemde kullandığı "Şakkadanak satarım bir 10 milyon dolar, düşürürüm doları" ifadesiyle tanınan Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel ile Prof. Dr. Özgür Demirtaş arasında Daron Acemoğlu'yla ilgili bir tartışma yaşandı.

Batırel, "Kılıçdaroğlu’nun vizyon belgesini FETÖ’nün övdüğü ermeni Daron Acemoğlu hazırlamış kan çekmiştir" diye yazdı.

'Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız'

Paylaşımı alıntılayan Demirtaş ise sert tepki gösterdi:

"Necmettin Bey yaşınıza saygımdan ve sizinle çıktığım TV yayınından ötürü şahsınıza yapılan saldırılardan rahatsız olduğumdan için ses çıkarmayayım diyorum ama yeter. Prof Dr. Daron Acemoğlu TC vatandaşıdır. Daron'un ayakkabısının bağcığı olamazsınız. Feci sinirlendim.

Bu tweet hem ırkçı hem de haddini bilmez bir tweettir. Daron Acemoğlu denen kişinin dünya ekonomi-finans profları üzerindeki etkisi sizin vücudunuzdaki hücre sayısından fazla. Nobel'e gümbür gümbür giden, bizleri gururlandıran bir hoca hakkında bu şekilde konuşmanız korkunç."

Ne olmuştu?

Demirtaş ile Batırel arasında bilinen ilk tartışma 3 Mart 2017'deki Tarafsız Bölge programında yaşanmıştı. 'Dolar neden 3,50'yi gördü?' konusunun tartışıldığı programda Batırel, Türkiye'de faizin yüzde 10'a çıkmasının 'kırılma noktası' olduğunu belirterek, Merkez Bankası'nın ne yapması gerektiğini şöyle anlatmıştı:

"Ben olsam 10 milyar dolar şakkadanak satarım. Şaşırırlar, hiç beklemedikleri bir hareket. Mutlaka dolar düşecek. Ardından bir 10 milyar dolar satarım, yetmedi bir 10 daha satarım. O zaman çil yavrusu gibi dağılırlar."

Demirtaş ise şunu demişti:

"Türkiye biraz çocuk gibi. Çocuklar oyun oynarken tül perdenin arkasına saklanırlar, gözükmediklerini zannederler. Türkiye hem siyasi hem de ekonomik konularda tül perdenin arkasına saklanın gözükmediğini zannediyor. Merkez Bankası, 10 milyar, 10 milyar satsa rezervi görünür. Rezervi herkes görür, Merkez Bankası'nın kaç atımlık cephanesi olduğunu görür."

Etiketler :