Sahibinden.com'da otomobil ilanı verme koşulları değişti

Sahibinden.com'da otomobil ilanı verme koşulları değişti
Sahibinden.com, "motorlu kara taşıtı ticaretine ilişkin şeffaflığı artırmak ve tüketiciyi korumak adına" değişiklikler yapılacağını açıkladı.

Sahibinden.com'da sadece otomotiv markalarının yetkili bayileri sıfır motorlu kara taşıtı ilanı verebilecek.

Yetkili bayilerin dışındaki satıcılar, ilan verirken "Aracın Durumu" kriterini sadece "İkinci El" olarak seçebilecek ve "Araç Kilometresi" için en az 6 bin km girebilecek.

Ayrıca girilen ilanların tüm bilgilerinin gösterildiği ilan detay sayfasında aracın durumunu gösteren "Sıfır" veya "İkinci El" ifadesi, sıralamada "Kilometre" bilgisinin önüne taşınacak.

Alıcıların, aracın ikinci el mi sıfır mı olduğunu, kilometresi ile birlikte görmelerini sağlayacak bu değişikliklerin 15 Eylül'de devreye alınması planlanıyor.

Ek olarak ilan detay sayfasında, ilanı verenin talep ettiği fiyatın yanı sıra, aynı modelin distribütörü tarafından belirlenmiş "2022 Güncel Liste Fiyatı" da gösterilecek. Böylece ilandaki araç için istenen fiyat ile sıfırının güncel liste fiyatı sunulmuş olacak.

Açıklamada yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmesine yer verilen sahibinden.com CEO'su Burak Ertaş şunları söyledi: "Son dönemde sıfır ve ikinci el araç ticaretinde yaşanan sıkıntıları ve konuyla ilgili Ticaret Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen düzenlemeleri dikkatle izliyoruz. Türkiye'nin sahibinden.com’u olarak biz de platformumuzun işleyişini bu düzenlemelerle uyumlu hale getiriyoruz. 15 Eylül'de devreye alacağımız bu değişikliklerin kullanıcılarımızın araç alım satım deneyimlerini daha da şeffaf hale getireceği inancındayız."

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçen hafta yaptığı açıklamada, ilk tescilden sonra şirketlerin, galerilerin ve rentacar şirketlerinin 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacaklarını açıklamıştı.