Rusya'nın Kabil Büyükelçisi: Taliban kan dökülmesini önlemeye çalışıyor

Rusya'nın Kabil Büyükelçisi: Taliban kan dökülmesini önlemeye çalışıyor
Rusya'nın Kabil Büyükelçisi Dmitriy Jirnov, Taliban'ın Afganistan'ın Penşir vilayetinde barışçıl çözüm yollarının arayışında olduğunu söyledi. Jirnov, Kabil Havalimanı'nın güvenlik durumu ile ilgili ise, 'Her an patlama potansiyeli var' dedi.

YouTube kanalında yayınlanan 'Solovyev Live' isimli programa katılan Rusya'nın Kabil Büyükelçisi Dmitriy Jirnov, Taliban'ın Afganistan'ın Penşir vilayetinde barışçıl çözüm yollarının arayışına bağlı kalarak, kan dökülmesini önlemeye çalıştığını belirtti.

Sputnik'in haberine göre, Büyükelçi, Penşir’deki durumun şimdilik sakin olduğuna vurgu yaparak, 'Orada durum şimdilik sakin, özellikle vurguluyorum; şimdilik. Her an patlama potansiyeli var. Taliban, daha önce de barışçıl çözüm yollarının arayışına bağlı kalacağı mesajı vermişti ve Penşir’deki duruma ilişkin bu mesaj çerçevesinde hareket ediyor' dedi.

Jirnov, askeri güç dengesinin Taliban lehine olduğuna dikkat çekerek, Penşir’i bir gün, hatta birkaç saat içinde alabileceklerini, ancak kan dökülmemesi için bundan kaçındıklarını kaydetti.