RTÜK’ün Kılıçdaroğlu cezasına tepki yağdı: Bunun adı hukuksuzluktur, korkaklıktır

RTÜK, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını canlı yayınladığı için Halk TV, Flash TV, KRT ve TELE1'e ceza kesti. Cezaya tepki yağdı.

RTÜK, tarihinde bir ilke imza atarak ana muhalefet lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen salı akşamı yaptığı açıklamayı yayınlayan Halk TV, Flash TV, KRT ve TELE1'e ceza kesti. Ensar ve TÜRGEV'in şikayeti üzerine jet hızıyla toplanan RTÜK, yüzde 3 oranında para cezası kesti.

Cezaya Halk TV programcıları, gazeteciler, siyasi isimler ve çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş cezaya ilişkin, "RTÜK, Halk TV, KRT, Tele1 ve Flash Haber’e Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını yayınladığı için ceza verdi yine. Bir karar verin; ana muhalefet liderinin açıklamalarını yayınlamak suç mu, değil mi? Özerk bir kurum olarak RTÜK, söz konusu olan Halk TV’ye ceza olunca iktidarın en önemli sözcülerinden “Mahir Ünal’dan bile talimat almam” mı demiş oldu şimdi? Muhalefet partileri yüksek sesle itiraz etmeli. Seçim döneminde miting yayınlarının önünü kesmeye kadar gider bu. Üstelik yayınlanan belgeleri TÜRGEV ve ENSAR reddemiyorken, “doğruluğunu araştırmadan yayınladın” diyor, RTÜK." dedi.

Halk TV Programcısı Ayşenur Arslan ise, "Kılıçdaroğlu videosuna ceza. Şaşırdınız mı?" ifadesiyle tepki gösterdi.

Halk TV Programcısı Şirin Payzın ise tepkisini, "Darbedir bu! Sivil darbe. Muhalefet liderine yapılan bir darbe. askeri darbe dönemlerinde yapılandan da farkı yoktur. Ama böyle devam seçmeni muhalefete daha sıkı sahip çıkmaya yarıyor. Bir de belli ki bir şeylerin açığa çıkmasından korkuyorlar yoksa niye susturmak istersin ki! Ana muhalefet Partisi liderini susturmaya kalkışan iktidar seçim güvenliği konusunda da bir mesaj veriyor.. Yaptıkları yapılacakların garantisi. Gelinen yer bu! Şimdi tüm muhalefet partileri .. Ya bu karara toplu olarak çok sert bir cevap verip birlikte tavır alacaksınız .. yoksa sıra herkese gelecek.." ifadeleriyle dile getirdi.

Halk TV Programcısı Gökmen Karadağ da, "RTÜK büyük bir skandala imza attı. Kurum kendisinin bile altından kalkamayacağı bir yol açtı. Tam bir rezalet tam bir sansür. TV haberciliğinin doğasına tamamen aykırı. Pes, bu kadarına vallahi pes!" ifadesiyle tepki gösterdi.

Halk TV Programcısı Murat Ağırel, "Kayda Geçsin ! Bu ülkede Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın ve Milletvekillerinin açıklamalarını vermek artık ceza konusu. Bunun adı kanunsuzluktur, hukuksuzluktur, korkaklıktır." dedi.

Halk TV Programcısı Emin Çapa ise, "Sansürde yeni safha. Doğru değilse, KAÇMAYACAKSANIZ NİYE KORKUYORSUNUZ?" ifadesini kullandı.

Siyasilerden tepki