Halk TV'nin önceden ilan edilmiş cezası kesildi

Halk TV'nin önceden ilan edilmiş cezası kesildi
RTÜK, yayına bağlanan konuğun 'Sayın Öcalan' sözleri nedeniyle Halk TV'ye 3 program durdurma cezası verdi. RTÜK ayrıca Kılıçdaroğlu'nun 'TURKEN' vakfı açıklamasını ikinci kez yayınlayan Halk TV'ye ikinci kez idari para cezası kesti. Cezalar, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Mahiroğlu'na "Gereği yapılacak" cevabı vermesinden hemen sonra geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), HDP Milletvekili Mehmet Tiryaki'nin yayında PKK terör örgütü kurucusu Abdullah Öcalan hakkında kullandığı "Sayın Öcalan" ifadesi nedeniyle Halk TV'ye 3 program durdurma cezası verdi.

RTÜK'ten bir ceza da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ensar Vakfı ve TÜRGEV üzerinden Amerika’ya para gönderildiği açıklamasını yayınlamasına gelen ceza haberinden dolayı geldi. RTÜK, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını ikinci kez yayınlayan Halk TV'ye ikinci kez idari para cezası verdi.

'Yargıtay içtihatları da ifadeyi suç kabul etmiyor'

Cezaları sosyal medya hesabından duyuran RTÜK Üyesi Okan Konuralp, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi iktidarın, 'ekran koruyucusu' rolünü üstlenen RTÜK, Halk TV’ye 'CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu' cezası kesti. RTÜK, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 24 Mayıs 2022 tarihli 'TURKEN Vakfı' açıklamasını ikinci kez yayınlayan Halk TVye ikinci kez idari para cezası verdi. HalkTV’ye HDP Mv. Mehmet Tiryaki’nin, Öcalan için kullandığı 'Sayın' ifadesi nedeniyle para ve 3 kez program durdurma cezası da verildi. Oysa ki ifadenin suç olmaktan çıkartıldığını iktidar mensupları övünerek anlatıyordu. Yargıtay içtihatları da ifadeyi suç kabul etmiyor!

'RTÜK, TELE1’i de kendisini eleştirdiği gerekçesiyle cezalandırdı'

RTÜK, TELE1’i de kendisini eleştirdiği gerekçesiyle cezalandırdı. Basın, ifade ve düşünce özgürlüğünün güvencesi altında olan ve üstelik Sayıştay raporuna dayanan eleştiriler nedeniyle RTÜK, TELE1’e para cezası verdi. Meraklısına Kılıçdaroğlu notu: RTÜK, 30 Mayıs’taki toplantısında, Kılıçdaroğlu’nun TURKEN Vakfı açıklamalarını canlı yayınlayan 4 TV kanalına para cezası vermişti. Halk TV de karara tepki olarak, cezaya gerekçe gösterilen Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını yeniden yayınlamıştı."

RTÜK’ün, bugünkü toplantısında; ceza haberi içinde Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını tekrar yayınlayan Halk TV’nin bir kez daha cezalandırılması talebinin gündeme geleceği öğrenilmişti. Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, ceza haberine ceza geleceğine ilişkin sosyal medya hesabından "RTÜK kendini aştı, ceza verdiği yayına yine ceza vermek için toplanıyor. Amaç; gözdağı vermek, seçimlerden önce korku iklimi yaymak. Dilini yutan yutsun, gözünü kör eden etsin, biz onlardan olmayacağız, hele konu ülkemizse. Doğruları söylemek için kimseden izin almayacağız. Korkmuyoruz" dedi.

RTÜK Başkanı 'gereği yapılacak' dedi, 2 saat sonra ceza geldi

Mahiroğlu'nun "korkmuyoruz" paylaşımına ise RTÜK'ten yanıt gecikmedi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Müeyyideye konu olan yayın ihlalini tekrar yayınlarsanız elbette bir yaptırımı olacaktır. Konuyu çarpıtarak, halkı yanıltarak sözde mağduriyet üreten nezaketsiz tutumunuzu vicdanlara sevk ediyorum. İhlallerinize ise hukuk çerçevesinde gereği zaten yapılacaktır" diye yanıt verdi.

RTÜK'ün Halk TV cezaları ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in sosyal medya paylaşımından yaklaşık 2 saat sonra geldi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :