Roman Mahteri ilk konseri verdi

Roman Mahteri ilk konseri verdi
Edirne'de valilik tarafından romanlardan oluşturulan Mehteran takımı ilk gösterisinde büyük ilgi gördü. Kutlu doğum haftası nedeniyle mini konser veren Roman mehteranın 2 aylık kısa bir sürede hazır hale geldiğini kaydeden Edirne...

Edirne'de valilik tarafından romanlardan oluşturulan Mehteran takımı ilk gösterisinde büyük ilgi gördü. Kutlu doğum haftası nedeniyle mini konser veren Roman mehteranın 2 aylık kısa bir sürede hazır hale geldiğini kaydeden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "İlk performansları da gayet güzeldi. İki aylık bir çalışma sonucunda zurnanın bu denli güçlü çalınması ve marşları bu denli güzel söylemeleri gayet güzel" dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in tarafından romanlardan oluşturulan Roman Mehter takımı, 2 aylık nota ve yürüyüş eğitiminin ardından bugün ilk kez kutlu doğum hafta nedeniyle düzenlenen programda sahne aldı. Selimiye Camii'nin önünden yürüyüşe geçen mehter takımına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Mehter takımındaki Romanların eşleri ve yakınları da yürüyüş sırasında onları cep telefonlarına kaydetti.

Selimiye Camii'nden trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüyen Roman mehteran takımı burada mini bir konser verdi. Mehteran üyelerinin sahnede nerede duracaklarını da görevliler göstererek yardımcı oldu. Konsere "Çanakkale içinde aynalı çarşı" ile başlayan Mehteran takımı, yaklaşık yarım saat kaldığı sahnede çaldığı marşlarla büyük alkış topladı.

AYDA HAZIRLANDILAR

Roman mehteranın nota ve yürüme derslerinin ardından 2 aylık bir süre de hazır hale geldiğini kaydeden Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, romanların müzik konusunda doğuştan yetenekli olduğunu ifade ederek, "Romanlardan teşekkül eden bir ekip oluştu. Gerçekten iki ay gibi bir kısa zamanda notalarıyla marşları öğrendiler. Zaten romanlar doğuştan zurnayı, davulu, dümbeleği çalan insanlar. Ben kendilerinden son derece memnunum. Kısa zamanda bu işi becerdiler. Allah'ta romanları bu güzel enstrümanları kullanma marifetini vermiştir. Herkes dünyaya ağlayarak gelir ama romanlar zurna çalarak gelir. Yani bu konudaki becerilerinin son derece fazla olduğunu gördüm. Bizde onlardan bu konularda yararlanarak, romanlardan müteşekkil mehter takımını kurduk. İnşallah Edirne'miz için güzel olacak. Ve daha güzel romanlara bir prestij getirecek bu mehteran takımı. İleri de biz bunları bazı uygun olan Balkan ülkelerinde de mehter takımını götürerek, oradaki halkımızı coşturmak için çalışacağız, gayret edeceğiz. İlk performansları da gayet güzeldi. İki aylık bir çalışma sonucunda zurnanın bu denli güçlü çalınması ve marşları bu denli güzel söylemeleri gayet güzel" şeklinde konuştu.

Konseri izleyen kalabalık, Roman Mehter takımının çaldığı marşları cep telefonlarına kaydetti.