Rojin’in en son okuduğu kitap ortaya çıktı: Kayıp aranıyor

Rojin’in en son okuduğu kitap ortaya çıktı: Kayıp aranıyor
Van’da kaldığı yurttan çıktıktan sonra kendisinden 18 gün boyunca haber alınamayan, 18 günün ardından Van Gölü kıyısında cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'in ölümü bütün ülkeyi derinden sarstı. Rojin'in internette yaptığı aramalar dikkatleri çekerken en son okuduğu kitap da ortaya çıktı.

Van'da 18 gün boyunca kayıp olan, daha sonra Van Gölü kıyısında cansız bedenine ulaşılan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Genç kızın, internette "Otopsi nasıl yapılır?", "Ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olur?" ve "Öldükten sonra cennete nasıl girilir?" şeklinde aramalar yapması dikkatleri çekerken en son okuduğu kitap da açığa çıktı.

baba.jpg

Odatv’nin aktardığına göre, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğrenim gören Rojin'in, okuduğu son kitabın, Sait Faik Abasıyanık'ın 1953 yılında yayınlanan ikinci ve son romanı "Kayıp Aranıyor" olduğu öğrenildi. 27 Eylül günü kaldığı yurttan çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve cansız bedeni 19 gün sonra Tuşba ilçesindeki Mollakasım Mahallesi'nde bulunan Rojin'in otopsi süreci hala devam ederken kitapla ilgili detaylar dikkatleri çekti.

rojin-001.jpg

ROMANDA NE ANLATILIYOR?

Söz konusu romanda “Nevin” isimli karakterin hikayesi anlatılırken, içinde yaşadığı dünyayı iki yüzlü olarak gören genç kadının kaçış öyküsü üzerinde duruluyor. Bir arayışta olan ve yalansız, özgür ve samimi bir dünya özlemi içinde olan Nevin, romanın sonunda kayıplara karışıyor.

Çevresindeki topluma ayak uyduramayan 'Nevin' karakteri, ayrıca burjuva dünyasının zincirlerini kıramayan biri olarak tanınıyor. 'Konsolos Vildan Bey’in kızı olarak 'Nevin', Batı'da öğrenim görmüş ve çevresine göre oldukça serbest ve 'erkek mizaçlı' olarak anlatılan bir kadın olarak romanda kendine yer buluyor.

'Balıkçı Cemal' karakteriyle birbirlerine aşık oldukları da bilinirken uyum sağlamakta zorlandıkları ve çevrelerinin de bu ilişkiye karşı olduğu da kitapta anlatılanlar arasında.

Kimlik arayışında olan 'Nevin' karakteri, 'Konsolos'un kızı', 'Cemal'in metresi', 'Gazetecinin karısı' gibi sıfatlarla anılmak istememekte ve romanın sonunda bilinmez bir yere gitmektedir. Trene binerek bilinmeyene giden 'Nevin', kimliğindeki 'Ayşe' ismiyle yeni bir hayata başlar.

kitap.jpg

Kaynak:Odatv