Rize'de yağış nedeniyle çay bahçesinde mahsur kalanlar kurtarıldı

Rize'de etkili olan sağanağın ardından yollar göle dönmüş ve bazı köylerde heyelanlar meydana gelmişti. Sağanak nedeniyle debisi yükselen dere taşınca, yakınındaki çay bahçesinde mahsur kalan Nuran ve Fatma Aycibin kurtarıldı.

Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Soğuksu köyündeki sağanak nedeniyle debisi yükselen derenin taşması sonucu çay bahçesinde mahsur kalan Nuran (56) ve Fatma Aycibin (85) de, AFAD ve İl Özel İdaresi ekiplerince bulundukları yerden kurtarıldı.

rizede-etkili-yagis-ve-heyelan-cay-bahcesinde-mahsur-kalanlar-kurtarildi-3-6655-dhaphoto1.jpg

Ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışması sonucu iş makinesi kepçesi yardımıyla güvenli bölgeye götürülen Fatma Aycibin, bölgede hazır bekletilen sağlık ekiplerinin kontrolünün ardından tedbir amacıyla Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Fatma Aycibin'in genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kurtarılanların aileleri de ekiplere teşekkür etti.

rizede-etkili-yagis-ve-heyelan-cay-bahcesinde-mahsur-kalanlar-kurtarildi-3-6655-dhaphoto2.jpg

35 yerde heyelan meydana geldi

Öte yandan İl Özel İdaresi'nce yapılan duyuruda, kent genelinde etkisini gösteren şiddetli yağış sonrası İkizdere'de 15, merkez ilçelerde 8, Çayeli'nde 6, Güneysu'da 4 ve Kalkandere'de 2 bölgede meydana gelen heyelanlara müdahale edildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Çayeli ilçesi ve Muradiye beldesindeki bazı bölgeler su altında kalmıştı. Şiddetli yağış nedeniyle bölgedeki bazı alanlarda heyelanlar meydana geldi, yollar göle dönmüştü. Çayeli ilçesi Limanköy Mahallesi'nde çay toplarken heyelan nedeniyle karayolunun ulaşıma kapanması sonucu mahsur kalan 7 kişiden Kenan (19), Havva (14), Esra (19) ve Yağmur Kethüda (20) kardeşler ile Muhammet Karabela (16) ve Esra Köse (30) AFAD ekiplerince kurtarılmıştı.

 

Kaynak:DHA

Etiketler :