Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Metin Cihan: Karşımda devlet değil mafya varmış gibi hissediyorum, korkuyorum

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Metin Cihan: Karşımda devlet değil mafya varmış gibi hissediyorum, korkuyorum
Kızı Rabia Naz Vatan’ın için adalet mücadelesi veren baba Şaban Vatan’ın sesini sosyal medyadan duyuran Metin Cihan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün ardından baba Şaban Vatan’ın adalet mücadelesine sosyal medyadan ses veren Gazeteci Metin Cihan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Cihan bu süreçte neler yaşadığını anlattı ve "karşımda devlet değil mafya varmış gibi gibi hissediyorum devlet yine neyse ama mafyadan korkuyorum" dedi.

Rabia Naz Vatan'ın 'şüpheli' ölümüyle ilgili araştırma yapan, çözülmesi için sesini duyuran Metin Cihan, oğlunun onu hapiste görmemesinden korktuğu için yurtduşına gitti.

Metin Cihan'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılacağına dair birkaç kez çok umutlandım. Maalesef olmadı. Aksine baba'yı akıl hastanesine yatırmaya çalıştılar, bana soruşturma açıldı. Şu an yurtdışındayım. Zor zamanlar geçiriyorum. Yaşadığım ve bildiğim her şeyi tüm açıklığıyla anlatmak istiyorum. Neden yurtdışı? "Ben de geziciyim" dediğim eski bir twite ilk soruşturma açılmıştı. Sonra oğlumla Türkiye turu yaparken aşağıdaki mesajları aldım. Ayrıca polisler hakkımda arama kararı çıkacağını söylemiş. Alakam olmayan bir konudan dolayı oğlumun beni hapiste görmesini istemedim"

"Tatilimizi sonlandırmak zorunda kaldım. Oğlumla (7 yaşında) baş başa tatildeyken gözaltına alınmaktan ona bu travmayı yaşatmaktan korktum. Ne olacağını görmek ve ne yapacağıma karar vermek için yurtdışına çıktım. Şimdi oğlumun dün okulda yazdığı yazıyı büyük bir acıyla okuyorum."

"Pkk sempatizanı mıyım? değilim. Silaha şiddete düşmanım. Barışçıl çözümden yanayım. Hedef gösterildiğim Akit haberini lütfen okuyun. Twitlerde demek istediğimi anlamaya çalışın. Silahla şiddetle çözüm olmadı yine olmaz. (akit'in #rabianaz etiketine dikkat)"

"Çok eski twitlerle neden hedef gösteriliyorum? Ne itibarım var bilmem ama itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Neden? maalesef hâlâ Rabia Naz'ın ölümünü örtbas etme derdindeler. Bu nedenle bana olan güveni yıkmaya çalışıyorlar. Bir yandan ölümü aydınlatıyor olsalar böyle demezdim."

'DEVLETİMİZ BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜNÜ AYDINLATMAKTAN HEP KAÇTI'

"Asıl konuya, rabia naz'a gelmek istiyorum. Dediğim gibi bildiğim ve gördüğüm her şeyi anlatmak istiyorum. 19 şubat'a gelen mesajla konudan haberim oldu. 24 şubat'ta araştırıp yazdım. İyi yaptım. Konu ülke gündemine girdi. baba savcıyla bile görüşemezken içişleri bakanıyla görüştü"

"Süreç boyunca aile bakanlığı, adalet bakanlığı ve içişleri bakanlığı (bazısı birkaç kez olmak üzere) müfettişler atadı, soruşturdu. Bütün bu çabalar her nedense hep bir duvara tosladı. Hepsi durduruldu. Devletimiz bir çocuğun ölümünü aydınlatmaktan hep kaçtı."

"Çoğu insan rabia naz'ı ilk benim duyurduğumu düşünüyor. Hayır, öyle değil. Benim daha haberim bile yokken örneğin sabah'ta sürmanşet oldu tgrt'de program yapıldı. Müge Anlı ilçeye ekip gönderdi. Ama her ne hikmetse tüm bu haberler ansızın kesildi. Asla devamı gelmedi."

"Cem Küçük ve Fuat Fğur ekim'de tv programı yapmıştı ben sonraki şubat'ta sorduğumda @FUATUGUR  yanıt verdi "Biz hâlâ aynı fikirdeyiz içişleri bakanı @suleymansoylu  ilgileniyor" dedi. Umutlandığım anlardan biriydi."

"Umudumu zorlayan anlardan biriydi. @cemkucuk55 açıkça "bu cinayet örtülmüştür" diyordu."

"2 mayıs'ta Ak Parti içinde etkili biriyle görüştüm. Ne kadar etkili? Yanımda bakanlarla yazışıyordu. Bakanlar konudan haberdardı. Bu görüşmeyi çok vicdanlı bir takipçim ayarladı. Yine umutlandığım günlerden biriydi. Halledeceğiz dedi."

"Aile bakanı @ZehraZumrutS'un vicdanlı bir insan olduğunu ve konuyu çözmeye çalıştığını öğrenmiştim. Keza milli eğitim bakanı@ziyaselcuk için aynı şeyi duydum. Yanımda yazıştılar. Umutlandım"

HER ŞEYİ BİLİYORLAR

"Benimle görüşen kişi "önüme video koysalar bile beni rabia naz'ın intihar ettiğine inandıramazlar" dedi. Buraya kadar normal. "Bu saatten sonra@EmineErdogan ve sümeyye erdoğanı da inandırmazlar" dedi. Her şeyi biliyorlar dedi. Umutlandığım anlardandı."

"Rabia Naz'a ne olduğunu ben bilmiyorum. Bildiğim şeyleri anlatacağım. Eski belediye başkanı hiç konuşmuyor. Eski MİLLİ SAVUNMA BAKANI hiç konuşmuyor.. hâlâ korunuyorlar. 1 kez bile ifade vermediler. Ak Parti'li değilim ama Ak Parti içinde kimsenin bunları sevmediğini görebiliyorum."

KARŞIMDA DEVLET DEĞİL MAFYA VARMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM, KORKUYORUM

"Hal böyle olunca karşımda devlet değil mafya varmış gibi gibi hissediyorum devlet yine neyse ama mafyadan korkuyorum"

ERDOĞAN'IN AYLARDIR HABERİ VAR

"Recep Tayyip Erdoğan'ın@RTErdogan haberi var mı? Aylar öncesinden beri var. Benim bunu dillendirmemem istendi. Dillendirmedim. Çözülsün istedim. Çözmek adına hiçbir şey yapılmadı."

"Yaklaşık iki aydır dışarıdayım. Yalnızım. Her anlamda yıprandım. Daha önemlisi baba @VatanSaban 1,5 yıldır uyumuyor uyuyamıyor. Rabia Naz'ın katilleri ve örtbas edenler ise muhtemelen lüks hayatlarında huzurlu uykular uyuyor, devlet tarafından korunuyor. Bunu kabul edemiyorum. "
 
"Kendi de Eynesilli olan @cemkucuk55 ekim 2018'de @suleymansoylu'yu bilgilendirdi. Soylu araştırma başlattı. sonuç? Yok. Şubat 2019'da konu ülke gündemine girince soylu yine araştırma başlattı. Sonuç? Yok. Seçimden önce bir kez daha araştırma başlattı. Sonuç? Yok. Hepsi kapatıldı."
 
"HATIRLI BİR KİŞİ SAYESİNDE BU ÇOCUK ÖLDÜ DEDİLER"
 
"27 nisan'da @suleymansoylu şu açıklamayı yaptı: "Hatırlı bir kişi sayesinde bu çocuk öldü dediler... müfettiş gönderdim. Vallahi bir şey bulamadık ya.. Benim, polisimin, emniyetimin, kolluk kuvvetlerimin, mülkiye müfettişlerimin araştırma gücü bu kadar."
 
"Rabia Naz'ın ölümünden tam bir yıl sonra@abdulhamitgul HSK müfettişleri gönderdi. Aşağıdaki haberi aileye duyurduğumda anne Atika hanım sevinçten ağlamıştı. Ama sonra dosyaya gizlilik kararı getirildi. Aile ve avukat artık savcılık dosyasını göremiyor."
Haber:

İlgili Haberler