Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Gazeteci Metin Cihan emniyette ifade verdi

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Gazeteci Metin Cihan emniyette ifade verdi
Kızı Rabia Naz Vatan’ın için adalet mücadelesi veren baba Şaban Vatan’ın sesini sosyal medyadan duyuran Metin Cihan, "#BenDeGeziciyim" tweeti'nden ifade verdi.

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı olarak bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün ardından baba Şaban Vatan’ın adalet mücadelesine sosyal medyadan ses veren Gazeteci Metin Cihan, ifade vermek üzere emniyete çağrıldı. Cihan, Gezi direnişiyle alakalı bir tweet'i nedeniyle ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

İfade verdikten sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Cihan, 5 Aralık 2018 tarihli "Pişman değilim yine olsa yine yaparım #BenDeGeziciyim" paylaşımı nedeniyle hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlamasıyla soruşturma açıldığını belirtti.

İfadesini paylaşan Cihan, kendisine destek olanlara teşekkür etti. Metin Cihan, "Gezi'deydim. Gezi'yi hep savundum, hep savunacağım. bazı gazeteler, televizyonlar ve siyasetçiler tarafından insanlara çok farklı anlatıldığını biliyorum ama gün gelecek herkes gezi günlerinin bu memleket için değerini anlayacak" dedi.

 

Ne olmuştu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 12 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümü kayıtlara intihar olarak geçti. Baba Şaban Vatan, kızı Rabia Naz’ın intihar sonucu değil bir arabanın çarpması sonucu öldüğünü ve olayın hükümete yakın yetkililer tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını iddia etti ve sesini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalıştı.

Yaşanan bir yıllık süreçte Şaban Vatan’ın kızının acısıyla psikolojisinin bozulduğu ve herkesi suçlamaya başladığı iddiaları da gündeme gelirken, Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz ay bir açıklama yaparak soruşturmanın halen devam ettiğini duyurmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :