Provokatör imama tepkiler sürerken: Ömer Çelik'ten Atatürk çıkışı

Provokatör imama tepkiler sürerken: Ömer Çelik'ten Atatürk çıkışı
Dün Ayasofya'da gerçekleşen programda Mustafa Demirkan adlı imam, Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okumasının yankıları devam ederken AKP Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dün Ayasofya Camisi'nde gerçekleşen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" programında Mustafa Demirkan adlı imam Atatürk'e yönelik 'kafir' ve 'zalim' ifadelerini kullandığı görüntüler sosyal medyada çok sayıda tepki aldı. Olayın yankıları sürerken AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten 'Atatürk' paylaşımı geldi.

AKP'li Çelik paylaşımında, "İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir" ifadesini kullandı.

Çelik'in paylaşımı şöyle oldu:

"İstanbul’umuzu ve ülkemizi tehdit eden düşmana karşı “geldikleri gibi giderler” diyen İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Devletimizin kurucusu, İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir.

Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmana karşı verdiği soylu mücadeleyle ülkemiz ve milletimiz ile ezanımız, camilerimiz ve mescidlerimiz de düşman tehdidinden kurtulmuştur. Rahmet ve şükranla anıyoruz."

Ne demişti?

Mustafa Demirkan isimli imam programda, ""Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma..." ifadesini kullanmıştı.