Prof. Dr. Süleyman Pampal 4 Kenti Birden Uyardı! Yedisu Fayı Kırıldı Kırılacak

Prof. Dr. Süleyman Pampal 4 Kenti Birden Uyardı! Yedisu Fayı Kırıldı Kırılacak
Türkiye peş peşe sallanıyor, Gümüşhane ve Erzincan'da meydana gelen depremlerin ardından gözler bilim insanlarında. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 4 kenti birden uyardı.

Prof. Dr. Naci Görür, Gümüşhane’de üst üste yaşanan depremler sonrasında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Görür, uzun zamandır uyardığı ve büyük bir depremin meydana gelebileceğini ifade ettiği Yedisu Fayı’nın bu depremlerle stres yüklendiğini söyledi.

suleyman-pampal3.jpg

Prof. Dr. Görür'ün ardından bir uyarı da Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan geldi.
Gümüşhane'de 4.1, Erzincan'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son zamanlarda hareketli olan bölgede ne oluyor? Depremler neden arttı? Detayları Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal aktardı.

suleyman-pampal2.jpg

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Pampal "Yedisu Erzincan'la Karlıova arasında, kırıldı kırılacak, gün sayıyor" dedi ve şöyle konuştu:

Yedisu Fayı kırılırsa sismik boşluk konumundadır. Ve bu fay sonrası Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon, Rize etkilenir. O zaman orada meydana gelecek hasarların sorumlusu kim olacak? Deprem olmayacak diye vatandaşı rehavete sürüklemenin anlamı yok."

Etiketler :