Naci Görür, "İbret Olsun Diye Örnek Veriyorum" Diyerek Paylaştı

Naci Görür, "İbret Olsun Diye Örnek Veriyorum" Diyerek Paylaştı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından "deprem dirençli kentlerin" önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Görür, benzer büyüklükte bir depremin Türkiye'de gerçekleşmesi durumunda on binlerce vatandaşın hayatını kaybedebileceğini belirterek, uyarıda bulundu.

Tayvan, önceki gün doğu kıyılarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Bu şiddetli depremde dokuz kişi hayatını kaybetti, 700'den fazla kişi ise yaralandı.

Tayvan, Eylül 1999'da Türkiye'deki gibi büyük bir deprem yaşamıştı. 7,6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 400 kişi hayatını kaybetmiş, 5 bin bina yerle bir olmuştu.

Bu tarihten itibaren deprem dirençli kentler inşa eden Tayvan, son depremi oldukça hafif atlattı. Türkiye ise depreme karşı hazırlıkta çok az ilerleme kaydedebilmiş durumda.

Depreme karşı Türkiye'nin hazırlık seviyesini sık sık gündeme getiren yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Tayvan'daki son depremi örnek göstererek ülkemizin durumuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Görür, X (Twitter) hesabından yaptığı bir paylaşımda, "Arkadaşlar, bugün biraz dertleşelim" diyerek şu ifadeleri paylaştı:

* Biliyorsunuz son zamanlarda ısrarlı bir şekilde DEPREM DİRENÇLİ KENTLER’in mücadelesini veryorum. Birçok şehrimize gidip bunu anlatıyorum. Depremden korkmayalım İNSANLARIMIZ DEPREMDE ÖLMESİN diyorsak bunu başarmalıyız diyorum.

* Şimdi bir ülkeyi ibret olsun diye örnek vemek istiyorum: Dün Tayvan’da bir deprem oldu. Depremin büyüklüğü 7,4, ölen insan sayısı safece 9. Bizde olsaydı onbinleri toprağa verirdik.

* Tayvan 1999 depreminde acı bir darbe yeyince gerekli hazırlığı yapmış, ülkeyi deprem dirençli hale getirmiştir. Görüyorsunuz, 7,4 deprem ve sadece 9 can kaybı.

* Evet küçük bir yer ama Tayvan kadar olamayacak mıyız? Harekete geçmek için daha ne kadar insanımızın ölmesi gerekiyor? DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :