Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ölümünün birinci yılında anıldı

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu ölümünün birinci yılında anıldı
Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, vefatının birinci yılında anıldı.

İstanbul Tabip Odası, Prof. Dr. Taşçıoğlu’nun ölüm yıldönümünde İstanbul Tıp Fakültesinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden hekim ve sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulundu. 

Türk Tabipleri Birliği dün yaptığı çağrıyla Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun yaşamını yitirdiği gün olan 1 Nisan günü, koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü olarak belirlemişti. Bu kapsamda tüm sağlık kurumlarında saat 12.30’da salgında yaşamını yitiren hekim ve sağlık çalışanları için saygı duruşu gerçekleştirildi. ve anıldı. 

Taşçıoğlu, 16 Mart 2020'de ateş, öksürük ve nefes darlığı şikayetleri nedeniyle görev yaptığı hastanede tedavi altına alınmıştı. Durumunun ağırlaşması üzerine 18 Mart'ta yoğun bakım ünitesine kaldırılarak solunum cihazına bağlanan Taşcıoğlu'nun tedavisi bir kurul tarafından sürdürüldü. Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu, 1 Nisan 2020'de hayatını kaybetti. Taşcıoğlu'nun ismi, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine verildi. 

Etiketler :