Peri bacalarına iş makinesi girmişti: Yetkililer 'tarihi değeri yok' dedi

CHP'li Öztunç peri bacalarının yıkıldığına dair görüntüler paylaşmıştı. İsmi verilmeyen yetkililer yıkılanın tuvalet olduğunu ve peri bacalarına zarar verilmediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Türkiye'nin en çok tercih edilen turistik bölgelerinden olan Kapadokya'daki peri bacalarının yıkıldığına dair görüntüler paylaştı. halktv.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Öztunç, peri bacalarının Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından yıkıldığını belirtti.

Öztunç, "UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde bulunan Kapadokya'daki peri bacaları iş makineleriyle yıkılıyor. Tarih, kültür ve turizm adına binlerce yıllık mirasımıza, varlığımıza iş makineleri saldırıyor. Göreviniz bu rezalete son vermektir" dedi.

DHA'nın haberine göre yetkililer peri bacalarının değil tuvaletin yıkıldığını söyledi. Haberde yer alan ifadelere göre İl Özel İdaresince yol yapımına başlandı. Saklı Kilise'ye 32 metre, peribacalarına ise 20 metre mesafedeki alternatif yolun çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda yeni yol güzergahında bulunan ve tarihi değeri olmadığı tespit edilen tuvalet, iş makineleri ile yıkıldı. Yetkililer, peribacalarına herhangi bir zarar verilmediği, yol çalışmasının kısa sürede tamamlanacağı ifade edildi.

Öztunç'un paylaştığı görüntülerde ise milyonlarca yıldır ayakta ve koruma altında olan peri bacalarının olduğu alana iş makinesi girdiği ve yapının yıkıldığı görülüyordu.

Kaynak:DHA