Pazar günü marketler açık mı?

Pazar günü marketler açık mı?
Dün açıklanan kademeli normalleşme adımları sonrasında merak edilen konulardan olan marketler kaça kadar açık olacak?, Pazar günleri açık mı? soruları ile ilgili detaylar belli oldu.

İçişleri Bakanlığı'nın dün gönderdiği 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri  Genelgesi'nde' açıklanan yeni normalleşme adımlarının ardından herkesin merak ettiği marketler kaça kadar açık olacak?, Pazar günleri açık mı? soruları netleşti. 

Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağının saatlerinde değişiklik olması nedeniyle marketlerin de çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi. Peki hafta içi ve hafta sonu marketler saat kaçta açılıyor ve kapanıyor? Marketler saat kaça kadar açık? İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde marketler ile ilgili detaylar şöyle;

Hafta içi marketler saat kaçta açılıyor ve kapanıyor?

Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı 22.00-05.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Bu günlerde marketlerin 09.00-20.00 saatleri arasında açık olması bekleniyor.

Hafta sonu marketler saat kaça kadar açık?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi'nde şu detaylar yer aldı; "Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak Pazar günlerinde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebileceklerdir.

Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan Pazar günlerinde; marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) zorunlu temel ihtiyaçlar kapsamındaki ürünler dışında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, alkol, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, züccaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecektir. Online market ve yemek sipariş firmaları, hafta içi ve hafta sonu 07.00 - 24.00 saatleri arasında evlere/adrese servis şeklinde çalışabileceklerdir"

 

Etiketler :