Özlale: Erdoğan, Cem Yılmaz'dan daha maliyetli

Halk TV ekranlarında yayınlanan Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan'ın konuğu İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale oldu. Özlale, Erdoğan konuştukça doların TL karşısında değer kazandığını ifade ederek, "En pahalı şov, Sayın Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili televizyonlarda yaptığı şov oluyor. Cem Yılmaz'dan bile daha pahalıya mal oluyor bize" dedi.

Halk TV ekranlarında yayınlanan Medya Mahallesi programında Ayşenur Arslan'ın konuğu İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale oldu.

Merkez Bankası'nın rezervlerini daha önce bir hiç uğruna erittiğini söyleyen Özlale, Merkez Bankası'nın elinde kalan tek kozun politika faizlerini yükseltmek olduğunu ifade etti.

Özlale sözlerine şöyle devam etti:

"Peki (Merkez Bankası) politika faizlerini yükseltir mi? İşte burada da ünlü ekonomistin lafını hatırlıyoruz, 'Orada Nas var' diyor. Nas var dediği için de politika faizlerini yükseltmekte gecikecekler çok büyük ihtimalle. 200-300 baz puan arttırmak da yetmeyecek maalesef, en az 1000-1500 baz puanlık bir artışa ihtiyacı var Merkez Bankası'nın bu döviz kurunu durdurmak için. İşte hep bunlar plansızlıktan, ekonomi cahillerinin ekonomi yönetiminin başına geçmesinden oluyor"

Özlale, enflasyonla mücade etmek ve TL'ye itibarını geri vermek için sadece faiz arttırmanın yetmeyeceğini Merkez Bankası yönetiminin baştan aşağı değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bugün siz Merkez Bankası Başkanı'nın itibarlı, iyi bir şekilde beklentileri yönettiğini düşünüyor musunuz? Ben düşünmüyorum, kimse düşünmüyor. Hatta şöyle söyleyeyim, Hazine ve Maliye Bakanı da düşünmüyor ki, yabancı yatırımcılarla, yerli yatırımcılarla yaptığı toplantılara Merkez Bankası Başkanı'nı davet etmiyor. O yüzden bu sadece faiz politikasında değişiklikle olacak bir şey değil" dedi.

Gerçekten enflasyonla mücadele edilmek isteniyorsa, Merkez Bankası'nın başına, beklentileri yönetebilecek itibarlı bir yönetimin başına getirilmesi gerektiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi bilmediğini kabul etmesi gerektiğini ifade eden Özlale, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir süreliğine en azından (Erdoğan) susabilirse, ekonomi yönetmesine karışmazsa... Sussa yeter, biz onun analizini de yaptık. Sayın Erdoğan her televizyona çıktığında dolar TL karşısında 25 kuruş değer kazanıyor. Her çıktığında. O yüzden en pahalı şov, Sayın Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili televizyonlarda yaptığı şov oluyor, Cem Yılmaz'dan bile daha pahalıya mal oluyor bize. Gerçekten öyle"