Özgür Özel'den AKP'li Çamlı'ya 'laiklik' yanıtı

Özgür Özel'den AKP'li Çamlı'ya 'laiklik' yanıtı
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Çamlı'nın "Laiklik anlayışı yönetici aklın inisiyatifine terk edilemez. Hiçbir ön kabul olmaksızın masaya yatırılması, gözden geçirilmesi gereken, mühim anayasal bir madde ve problemdir" ifadesine yanıt verdi.

AKP İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, 10 Nisan 1928 günü Anayasa'dan çıkarılan "Devletin dini, İslam dinidir" maddesini hatırlatarak "Laiklik anlayışı yönetici aklın inisiyatifine terk edilemez. Hiçbir ön kabul olmaksızın masaya yatırılması, gözden geçirilmesi gereken, mühim anayasal bir madde ve problemdir!" açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Çamlı'ya yanıt verdi. Özel, paylaşımında, "Laiklik ilkesinin Anayasaya girişine öncülük eden 1928 tarihli Anayasa değişikliğinin yıldönümünde; bir milletvekilinin laikliği tartışmaya açma cüretini kınıyor, laiklik ilkesine, Cumhuriyet devrimlerine ve çağdaşlaşma ülküsüne bağlı kalacağımızın altını çiziyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :