Özgür Demirtaş'tan Roblox isyanı

Özgür Demirtaş'tan Roblox isyanı
Instagram'ın ardından şimdi de Roblox engellendi! Mahkeme, platformdaki bazı içeriklerin çocuklara zarar verdiğini gerekçe gösterdi. Bu karar, milyonlarca Türk oyuncunun tepkisini çekti. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından karara tepki gösterdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a getirdiği erişim engelinin ardından, bu kez de popüler oyun platformu Roblox'a erişim engellendi. Mahkemenin, platformdaki bazı içeriklerin çocuk istismarına neden olduğu gerekçesiyle aldığı bu karar, tepki çekti.

roblox.webp

Dünyada milyonlarca kullanıcısı bulunan Roblox'un Türkiye'deki oyuncu sayısı da oldukça yüksek. Esport.net verilerine göre Türkiye'de platformun 9 milyondan fazla oyuncusu bulunuyor.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Roblox tartışmasına katıldı. Sosyal medya hesabı Twitter'dan tepki gösteren Demirtaş, "Roblox’da bazı istismarlar oluyormuş: TÜMDEN yasaklayın. Diyenler; Eee o zaman: Internette bazı istismarlar oluyormuş: Interneti yasaklayın! Anamız değilsin, Babamız değilsin. Ebeveyn değilsin. YASAKLAR zayıflığın göstergesidir. Ailelerin görevini, Ailelere bırakın" dedi.

zgur-demirtas.png

Kaynak:Twitter