Özel'den Erdoğan'ın 'linç' videosuna yanıt: Millet yüzünüzü gördü

Özel'den Erdoğan'ın 'linç' videosuna yanıt: Millet yüzünüzü gördü
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısındaki konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik linç görüntülerini izlettirmesine ilişkin, "Biz görüntülerin TBMM'de izlettirilmesinin, Meclis çatısı altından belli kişilere gelecekte çok vahim sonuçlar doğurabilecek bir suça teşvik, azmettirme, hedef gösterme olduğunu düşünüyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleşen grup toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik Çubuk'ta yaşanan linç görüntülerini izlettirmesine ilişkin soruya, "Biz görüntülerin TBMM'de izlettirilmesinin, Meclis çatısı altından belli kişilere gelecekte çok vahim sonuçlar doğurabilecek bir suça teşvik, azmettirme, hedef gösterme olduğunu düşünüyoruz. Bu görüntülerin Meclis'in imkanlarının kullanılarak yayınlanmasının son derece yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda Meclis Başkanlığı'na da bir başvuruda bulunacağız. Sonucunun ne olacağı konusunda ümitli olmamakla birlikte tarih önünde bu sorumluluğumuzu yerine getireceğiz" dedi.

'AK Parti'nin kendi tabanından çok ciddi eleştiri aldı'

Özel şöyle devam etti:

Dünkü görüntülere çok yoğun bir eleştiri olduğu söyleniyor. Bir saldırı anını meşrulaştırmanın... Siyaseten rakipsiniz ama rakibinize yumruk atılmış bunun karşılığı Erdoğan'ın attan düşme görüntülerini oynatma falan... O bile bir kazadır, zor durumda kalmıştır. Onu bile yapmak doğru bir iş değil. Ayrıca linç görüntülerini oynatıp 'Bu daha iyi günlerin, Millet sana dersini verecek' dedikleri için AK Parti'nin kendi tabanından çok ciddi eleştiri aldığını biliyoruz.

Bunu duyduğumda 'Yarın bunlar savcılığa bir başvuru daha yapıp siyasi cinayet varsa söylesinler biz bilmiyoruz derler' dedim, Çünkü dün milletin kafasına 'Kemal Kılıçdaroğlu boşuna söylemiyormuş' düşüncesi oturdu. Şimdi biz bilmiyoruz diyerek bu algıyı kırmaya çalışıyorlar. Dün kırdıkları potun, devirdikleri çamın, Türkiye'ye yaşattıkları rezaletin geçmişte onlara oy vermiş vicdanlı seçmende nasıl tepkiyle karşılandığını görünce bugün sabah 'Biz bilmiyoruz, Kemal bey anlatsın'. Millet gördü yüzünüzü. Geçeceksiniz o işi, bu kadar basitsiniz, bu kadar iğrençleşebilir bir siyaset.