Özdağ ile Bakan Yardımcısı tartıştı: Ağır sözler

Özdağ ile Bakan Yardımcısı tartıştı: Ağır sözler
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy arasındaki Balıkesir mitinginin iptaliyle birlikte çıkan tartışma büyüyor. Tansiyonu yükselen tartışma bugün de devam ederken taraflar birbirlerine sert sözler kullandı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 17 Temmuz'da yapacağı il kongresi için partisinin salon kiraladığını ancak salonun Balıkesir Valisi'nin baskısı nedeniyle belediye başkanı tarafından iptal edildiğini ileri sürmüştü. Özdağ bu iddiasının ardından 8 Temmuz'da bir açıklama yaparak "Geliyorum. Balıkesir'e almamayı deneyin, görelim gücünüz yetecek mi?" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise aynı gün paylaştığı mesajda Balıkesir Valiliği'nin açıklamasını kaynak göstererek Özdağ'a "Yöneticileriniz dilekçeyi daha bugün vermiş. Henüz cevap bile verilmemiş. Bu mübarek arefe gününde böyle bir yalan ve iftirayı ancak senin gibi bir yalan propaganda uzmanı yapabilir ve bundan ancak sen utanmazsın" ifadelerini kullandı.

'Balık ye, belki faydası olur'

Ersoy'un bu cevabının ardından Özdağ, Ersoy'a "Süleyman Soylu, sanırım yardımcı seçmeden önce özel terbiyesizlik testi yapıp en terbiyesizleri kendine yardımcı seçiyorsun. Üstelik konuyu anlamamış. Mehmet balık ye, belki faydası olur. Terbiye konusunda umutsuz olduğun için önerim yok" dedi.

'Terbiye dersi veremez'

Dün bir sosyal medya paylaşımı yapan Ersoy, Ümit Özdağ'ı da etiketleyerek şunları söyledi:

"Bana yalanı, iftirayı, riyakârlığı, provokatörlüğü, kışkırtıcılığı, emelleri için meşru gören, arsızlığı yaşam biçimi haline getirmiş, her yatsı mumları söndürülen ama sıkılmadan yalanlarına devam eden hiç bir zavallı terbiye dersi veremez."

Özdağ'dan bugün yanıt geldi

Ersoy'un bu tweetini bugün alıntılayan Özdağ ise "Mehmet Ersoy sen devlet terbiyesinden yoksun bir adamsın. Ve kriminal unsursun. Yargılanacaksın. Haluk’a selam söyle" ifadelerini kullandı.

'Mahkemelere sunmayan namerttir'

Özdağ'ın 'yargılanacaksın' ifadelerinin yer aldığı tweetine cevap veren Ersoy, "Elinde herhangi bir delil olup da mahkemeye sunmayan namerttir" yanıtını verdi. Ersoy şu ifadeleri kullandı:

"Otuz altı yıllık kamu görevim ve siyaset hayatımda hiçbir psikopatın hezeyanları beni mücadelemden alıkoyamamıştır. Elinde herhangi bir delil olup da mahkemelere sunmayan namerttir."

'Korkup siliyor'

Özdağ'ın Ersoy'a yanıtı ise şöyle oldu:

"4000 yıllık devlet geleneğine sahip Türk devleti 'devlet krizi' yaşıyor. Vali statüsünde bakan yardımcısı bürokrat siyasi tartışmaya giriyor. TBMM üyesi genel başkana cehaletle saldırıyor. Cevap alınca hakaret ediyor. Suçlanınca hakareti artırıyor. Sonra korkuyor siliyor."