Öğrencilere Mezar Hazırlattılar Başında Ağıt Yaktırdılar!

Öğrencilere Mezar Hazırlattılar Başında Ağıt Yaktırdılar!
‘ÇEDES Projesi’nde son durak Kars'ta bir ortaokul oldu. Ancak ortaya çıkan bu haber herkesi çılgına çevirecek cinsten. Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda ÇEDES projesi kapsamında “sabır” konusunu işlemek için okulda maket mezar kuruldu. Bu etkinlik kapsamında bir öğrencinin maket mezar başında ağıt yaktı.

Kars Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda ÇEDES projesi kapsamında “sabır” konusunu işlemek için okulda maket mezar kuruldu. Bu etkinlik kapsamında bir öğrencinin maket mezar başında ağıt yaktığı görüldü.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre; okulun sosyal medya hesabından da bu skandal gör,ntüler paylaşıldı. Yapılan paylaşımda konuyla ilgili şu açıklamalar yer aldı:

“ÇEDES projesi değerler kulübü ocak ayı sabır temalı etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir. Öğrencimiz vefat eden annesine özlemini sabır temasıyla sahnelemiştir.”

kapak-161814.jpg

ÇEDES projesi kapsamında yapılan uygulamalar hala gündemden düşmüş değil. Öğrenciler ÇEDES kapsamında camilere götürülüyor ya da din görevlileri okullara gelerek çeşitli konularda seminerler veriyor. ÇEDES kapsamında öğrencilere müfredat dışı uygulamalar da yaptırılıyor. Bunların en yaygın olanlarından biri de cami temizliği. Öğrencilerin camilere yaptığı ziyaretlerinin yanında bir de camileri temizlemesi de hala tepki çekmeye devam ediyor.

035105277-sayfa-4-cami.jpg

Etiketler :