İsmail Küçükkaya Feyzioğlu'nun 2014'teki konuşmasını yayınladı

Metin Feyzioğlu'nun Çek Cumhuriyeti'ne Büyükelçi atanmasının ardından İsmail Küçükkaya Danıştay'ın 146'ıncı yıldönümünde yaşanan Feyzioğlu-Erdoğan polemiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı. Atama kararlarına göre Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi de Metin Feyzioğlu oldu.

Ödül gibi atama kararının ardından İsmail Küçükkaya'dan hatırlatma geldi.

Halk TV'de Yeni Bir Sabah Feyzioğlu'nun atama kararını yorumlayan Küçükkaya Danıştay'ın 146'ıncı yıldönümünde yaşanan Feyzioğlu-Erdoğan polemiğini hatırlatarak "Hayat felsefesidir ya, ben de ona inanırım. Barışmasını bilmiyorsan kavga etmeyeceksin. Doğrusu barışmayı biliyorlar ve Cumhurbaşkanı da ödüllendirme mekanizmasını muazzam çalıştırıyor." dedi.

DANIŞTAY TÖRENİNDEKİ FEYZİOĞLU-ERDOĞAN POLEMİĞİ

İsmail Küçükkaya, Feyzioğlu'nun atama kararının ardından şunları söyledi:

"Bazı izleyicilerim Metin Feyzioğlu'nu daha iyi hatırlamak istiyor.

Metin Feyzioğlu ulusalcıların lideri olmaya namzet gösterildiğinde, 'ülkeyi kurtarırsa AK Parti'den bu kurtarır' diye bakıldığı dönemde tam da Anayasa Mahkemesi Başkanının önünde ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile birlikte bir törende neler yaşamıştı.

Hani bizim Ece Üner söylüyor ya ana haberde 'hafızaları canlı tutmamız lazım.'

Ülkenin cumhurbaşkanı Gül orada, Genelkurmay Başkanı orada, Anayasa Mahkemesi Başkanı, bütün devlet ricali orada. Ülkenin başbakanı ile Metin Feyzioğlu'nun böylesine bir polemiği...

O günlerde hatırlayacaksınız Erdoğan başbakandı. 'Gidiyoruz' dedi Abdullah Gül'de onunla birlikte gitti. Oradan buraya

Ama hayat felsefesidir ya, ben de ona inanırım. Barışmasını bilmiyorsan kavga etmeyeceksin. Doğrusu barışmayı biliyorlar ve Cumhurbaşkanı da ödüllendirme mekanizmasını muazzam çalıştırıyor."

NE OLMUŞTU?

Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın 146'ıncı yıldönümü törenlerinde Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na "Edepsizlik ediyorsun" diyerek salonu terk etti.

Erdoğan, ''Yanlış konuşuyorsun'' diyerek Feyzioğlu'nun konuşmasını böldü.

Feyzioğlu da Erdoğan'a ''Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım?'' diye sordu. Bunun üzerine Başbakan da ''Böyle bir edepsizlik olmaz ki'' dedi.

Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam. Çok yapıcı bir konuşmaydı” yanıtını verdi.

Bunun ardından Cumhurbaşkanı Gül'ün engellemeye çalışmasına rağmen Erdoğan, oturduğu yerden ayağa kalkarak “Böyle bir yasal hakkın yok. Ama maalesef biz tüzükle böyle bir şeye söz veriyoruz. Siyasi konuşma yapıyorsun, 25 dakika Sayın Başkan konuştu. 1 saattir sen konuşuyorsun. Van ile ilgili söylediklerin baştan aşağıya yalan. Bütün kinini kusuyor adam'' diye konuştu.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi