O Doktora Şok Ceza!

O Doktora Şok Ceza!
Erdoğan genç ve ergenler için zararlı diyen doktora ceza 17 bin 700 TL ceza verildi.Sosyal fobi üzerine yaptığı araştırmalarla sağlık alanında adından söz ettiren 6 kitap ve 1 roman yazan Uzman Psikiyatrist Ahmet Koyuncu, Facebook’ta...

Erdoğan genç ve ergenler için zararlı diyen doktora ceza 17 bin 700 TL ceza verildi.

Sosyal fobi üzerine yaptığı araştırmalarla sağlık alanında adından söz ettiren 6 kitap ve 1 roman yazan Uzman Psikiyatrist Ahmet Koyuncu, Facebook’ta 19 Haziran 2014’te bir yazı kaleme aldı. “Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin ortalamasıdır. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’dir” başlığıyla paylaştığı yazısında Türk toplumuyla ilgili biyopsikososyal analizler ile Özel Hastaneler Birliği’ni ve dönemin Başbakanı Erdoğan’la ilgili örnekler üzerinden tespitler yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişimine zarar verdiğini söyleyen doktor Koyuncu, “Bilim insanı olarak görevim toplumu uyarmak” diyerek yazısının bilimsel nitelikte olduğunu savundu.

Ancak sosyal medyada paylaştığı yazı üzerine Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği Başkanı Reşat Bahat, Ahmet Koyuncu’yu ‘Başbakan’a hakaret ediyor’ iddiasıyla savcılığa şikayet etti. Küçükçekmece Savcılığı, Koyuncu hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemi ile dava açtı. Bugün Küçükçekmece 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karışına çıkan Koyuncu hakkında mahkeme kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret suçundan 354 günlük adli para cezasının karşılığı olarak 17 bin 700 TL’yi Koyuncu’nun 4 taksitte ödemesine hükmetti. Koyuncu’nun 1 hafta içinde Yargıtay yolu açık.

Bilimsel yazı da mı yazamayacağız?

Dr. Ahmet Koyuncu kararla ilgili SÖZCÜ’ye şunları söyledi: Hakime de söyledim ben bilim olarak bilimsel içerikli bir yazı yazdım. O yazıda da Erdoğan’ın yanı sıra toplumu sürü gibi peşinde takarak sürükleyen insanlardan bahsettim. Tayyip Erdoğan’ın küfürlü konuşmalarının birer örneğini mahkemeye sunduk. Yazımda Erdoğan için küfürbaz, iki yüzlü ve açgözlü kelimelerini bilimsel verilere daanarak kullandım. Bilim insanları artık Ceza Hukukuna ters düşüyor diye bilimsel yazı yazamayacak mı? Mahkemede ülkemizdeki demokrasinin şemparze demokrasisi olduğunu söylmediğim için tepki aldım. Ama bu da bilimsel bir gerçektir. Benim daynaklarım etik, tarafsızlık ve evrenselliktir. Bilim insanı her zaman toplumu aydınlatmak zorundadır. Benim vicdanım rahar. Uçuruma doğru giden ülkemi uyarmak istedim. Aldığım ceza ömrüm boyunca gururla taşıyacağım bir madalyadır. Bu ceza bilimsel düşünceye kesilmiş bir cezadır. Bilim ve bilim adamı özgürdür.

HANDE ZEYREK/SÖZCÜ