NYT: Sadece İstanbul'da 2 bin 100'den fazla Covid-19 ölümü var

NYT: Sadece İstanbul'da 2 bin 100'den fazla Covid-19 ölümü var
New York Times, İBB verilerine dayandırdığı haberinde sadece İstanbul'da geçtiğimiz yılın aynı zamanına göre 2 bin 100'ün üzerinde daha fazla ölümün olduğunu belirterek, Covid-19 ölümlerinin kayıtlara geçmediğini iddia etti.

halktv.com.tr Dış Haberler

Sağlık Bakanlığının verdiği Covid-19 istatistikleri sorgulanmaya devam ederken, yandaş medyanın Sağlık Bakanlığından önce ve farklı verilerle vermesinin ardından akıllardaki soru işaretleri artmıştı.

ABD menşeli New York Times, 11 ülkede en az 28 bin kayıtlara geçmemiş Covid-19 ölümünün olduğu iddiasını ortaya atarken; il il de bu ölümleri inceledi.

screenshot-4-005.png

İstanbul NYT'nin incelediği kentlerden biri olarak dikkat çekti. İBB'nin verilerine dayandırılan haberde, 9 Mart ile 12 Nisan arasında yalnızca İstanbul'da geçtiğimiz yılın aynı zamanına göre beklenenden 2 bin 100'ün üzerinde daha fazla can kaybının olduğu ifade edildi. Bu da hükûmetin açıkladığı resmi verilerin yaklaşık 2 katına tekabül ediyor.

Öte yandan, mart ayının ortasında ölümlerdeki ciddi artışa dikkat çekilerek "Henüz Türkiye'de ilk Covid-19 vakası duyurulmadan haftalar önce, yani şubat ayında, birçok insanın enfekte olduğuna işaret ediyor" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nin Covid-19 tablosu

Sağlık Bakanlığının dün açıkladığı verilere göre; Türkiye'de Covid-19 kaynaklı ölümler 2 bin 140 olarak kayıtlara geçti. Toplam enfekte olan kişi sayısı 90 bin 980'e yükselirken, 1909 kişi yoğun bakım ünitesinde ve 1033 kişi de solunum cihazına bağlı olarak duyuruldu.

Etiketler :