Netanyahu’dan Aktivistlere Mektup!

Netanyahu’dan Aktivistlere Mektup!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 3. Özgürlük Filosu'nda bulunan 47 aktiviste verilmek üzere bir mektup yazdığı bildirildi.İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu’nun başını çeken ‘Marianne’...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 3. Özgürlük Filosu'nda bulunan 47 aktiviste verilmek üzere bir mektup yazdığı bildirildi.

İsrail ordusu, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu’nun başını çeken ‘Marianne’ adlı tekneye ‘uluslararası sularda müdahale ettiğini’ açıkladı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ise  3. Özgürlük Filosu’nda bulunan 47 aktiviste verilmek üzere bir mektup yazdığı belirtildi.

“İSRAİL KENDİ VATANDAŞLARINI SAVUNUYOR”

Netanyahu’nun, aktivistlere, “Yolunuzu kaybetmiş olmalısınız. İsrail’e hoş geldiniz” dediği bildirilen mektupta, şu ifadelerin yer aldığı öğrenildi: “Muhtemelen buraya değil, Suriye’ye gitmek niyetindeydiniz. Orada Esad rejimi, katil İran rejiminin yardımıyla her gün kendi halkını katlediyor. İsrail ise Hamas gibi suçsuz sivillere saldıran terör örgütleri gerçeğiyle yüzleşiyor. Buna karşılık İsrail, uluslararası hukuk çerçevesinde kendi vatandaşlarını savunuyor. Gazze Şeridi’nde abluka yok ve İsrail üzerinden Gazze Şeridi’ne insani yardım iletmekte serbestsiniz. Eğer insan hakları konusunda gerçekten endişeli olsaydınız, Gazze Şeridi’ndeki vatandaşları öldüren ve çocukları canlı kalkan olarak kullanan terörist rejimi destekleyerek yola çıkmazdınız.”

BİR KEZ DAHA ‘KAÇAK SİLAH’ DEDİ

Netanyahu’nun mektubunda ayrıca İsrail’in Gazze’ye geçişine izin verdiği tır sayısı ve yardım miktarına yer verilerek, bunların Özgürlük Filosu’ndaki teknelerden 500 bin kat daha fazla olduğu öne sürülüyor. Mektupta son olarak, “İsrail, geçmişte birçok kez yapıldığı gibi Gazze Şeridi’ne denizden kaçak olarak silah sokulmasına izin vermek niyetinde değil” ifadesine yer veriliyor.

sözcü