Neşet Ertaş ölüm yıldönümünde unutulmadı

Neşet Ertaş ölüm yıldönümünde unutulmadı
'Bozkırın Tezenesi' olarak bilenen ve 25 Eylül 2012'de vefat eden halk ozanı Neşet Ertaş’ı ölüm yıl dönümününde unutulmadı.

Vefatının 9'uncu yıldönümünde, Twitter'da en çok konuşulanlar listesinde bir numaraya yerleşen Türkilerin Babası olarak da anılan Neşet Ertaş için atılan Tweet'ler şöyle:

'Saygı ve hasretle anıyorum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: 'Yalan Dünya’nın Garip’i Neşet Ertaş’ı, saygı ve hasretle anıyorum.


DEVA Partisi Genel Başkanı: Ali Babacan: Büyük usta #NeşetErtaş'ı aramızdan ayrılışının 9. yıl dönümünde saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyorum.

'Bozkırın tezenesi, Anadolu'nun sesi'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: 'Bir anadan dünyaya gelen yolcu… Görünce dünyaya gönül verdin mi?' Bozkırın tezenesi, Anadolu'nun sesi ve nefesi büyük usta Neşet Ertaş'ı vefat yıl dönümünde rahmetle, özlemle anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Bozkırın Tezenesi #NeşetErtaş'ı vefatının 9. yılında saygı ve rahmetle anıyorum.

'Kötü insanların türküleri yoktur'

Ankara Büyük Şehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş: 'Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma, yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur' Bozkırın Tezenesi'ne saygı ve rahmetle...

Yazar Ahmet Ümit: 'Cahildim dünyanın rengine kandım…' Sevgiyle, saygıyla, hayranlıkla…


Tiyatro sanatçısı Orhan aydın: Saygıyla...

'Basıp geldiğiniz yollarda benim yüzüm serili'

Şair Şükrü Erbaş: Sahneye çıktı. Sazıyla aynı boydaydı. On bin kişiden yapılmış bir heyecandı, saygıydı, gönül yarasıydı. Oturdu. “Beni deyip geldiniz, basıp geldiğiniz yollarda benim yüzüm serili” dedi. O günden sonra ben bütün konuşmalarımı bu sözle bitirecektim.."

'Gönlüm hep seni arıyor'

Sanatçı Metin Şentürk: Büyük usta, Bozkırın Tezenesi'ne saygı, sevgi ve hasretle... Gönlüm hep seni arıyor, neredesin sen... #NesetErtas

Etiketler :