Narin'in ailesinin içinden biri, itirafçıyı savcıya ihbar etti. Ferit Demir, Halk TV yayınında duyurdu

Türkiye, Narin soruşturması ile ilgili bir dizi ilk bilgiyi Halk TV'den duydu, Halktv.com.tr'den okudu. Halk TV muhabiri Ferit Demir, cinayete ilişkin önemli bir bilgiye ulaştı. 24 kişinin gözaltına alındığı soruşturmada, cinayetin düğümünü çözen itirafçının aileden biri tarafından ihbar edildiği ortaya çıktı.

Halk TV muhabiri Ferit Demir, 'Halk Ana Haber'de Ece Üner'e yaptığı açıklamada, ifiratçı Nevzat B.'yi ihbar eden kişinin aileden biri olduğunu bildirdi.

WHATSAPP MESAJLARI BAKANLIĞA BİLDİRECEK
WhsatsApp konuşmalarının geri getirelemediğini, ancak kurumun kabul etmesi halinde mesajlara ulaşılabileceğini vurgulayan Demir, bu mesajların ortaya çıkması ile soruştrmanın aydınlatılacağını ifade etti. Bakanlığın, Whatsapp yetkileri ile mesajların geri getirilmesi için talepte bukunduklarını açıklayan Demir, WhatsApp'ın bu telebi kabul ettiğini ve Adalet Bakanlığı'na bildirileceğini açıkladı.

AKP'Lİ ENSARİOĞLU'NA OY VERDİLER
Ferit Demir, AKP'li Galip Ensarioğlu'nun olayı daha önce bilip bilmediği konusunda bir bilgisi olamdığını ancak, köyde Ensarioğlu'nun çok sevildiğini ve ona oy verdiğini belirterek, 'Ensarioğlu'nun bildiklerimizi söylemiyoruz' demesini eleştirdi.

HALK TV MUHABİRİNE SALDIRI GİRİŞİMİ
Doğruları aktardığı için bazı kişiler tarafından tehdit edildiğini belirten Demir, Adli Tıp Kurumu önünde yayın yaptığı esnada saldırya uğradığını açıkladı.

Ferit Demir, yayında ayrıca amca Salim Güran'ın bazı şeyleri inkar ettiğini, ancak itirafçının önemli bilgiler verdiğini kaydetti.

whatsapp-image-2024-09-09-at-17-20-39.webp
Nevzat B.

BİR KARDEŞLERİ AF TÜFEĞİ İLE VURULDU
Ferit Demir, yayında ayrıca "Aile içinde yaşanan ilk ölüm değil. Narin'in 1988 doğumlu amcası 2011 yılında aile içi anlaşmazlık sebebiyle pamuk tarlasında av tüfeğiyle vurulmuş. Kaza süsü verilerek dosya kapatılmış. Köylüler kaza olmadığını iddia ediyorlar, dosyanın yeniden açılmasını istiyorlar" bilgisini verdi.

Ana Haber sunucusu Ece Üner kamuoyunun merak ettiği o soruyu da Ferit Demir'e sordu.

Narin'in neye şahit olduğu önemli... İtirafçıya sorguda şöyle bir soru soruluyor. Amca Salim Güran'la arkadaşlık seviyeniz nedir? Eşi haricinde bir gönül ilişkisine şahitlik ettiniz mi? İtirafçıya bu soruluyor. Belki de Narin'in ailesinden biri olabilir. Narin gördükleri yüzünden katledilmiş olabilir mi?

"CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM"

"O soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor. Ama şöyle bir gelişme var. Amca Salim'e polis ifadesinde soruluyor. 'Narin şahit olduğu bir şeyden dolayı katledilmiş olabilir mi?' deniyor. Amca polisin bu sorusuna 'Bu soruya ben cevap vermek istemiyorum' diyor. Böyle bir duruma şahit olduysa bundan sonra ortadan kaldırılması söz konusu olabilir. İki gün sonra düğün var. Burada düğünler çok önemli. Düğünler burada geniş katılımlı olur. Görkemli düğünler olur. Düğün öncesi böyle bir durum yaşanması Narin'in katledilmesinin sebebinin şahit olduğu şeyi babasına ailesine anlatma ihtimali olabilir. Düğün Narin'in erkek kuzeninin düğünü."

Kaynak:halktv.com.tr