Narin'i bir kez daha öldürdüler!

CHP’nin ‘Narin Güran cinayetinin araştırılması’ önerisi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedildi! CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Hem kızgınım hem de öfkeliyim" diye konuştu.

Diyarbakır'da yaşanan korkunç cinayet, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) günün en önemli gündem maddelerinden biri oldu.

CHP'nin Narin Güran cinayetinin araştırılması yönündeki grup önerisi, AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Bu karar, hem siyasi arenada hem de toplumda büyük tepkilere neden oldu.

CHP adına konuşan Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yaptığı konuşmada yaşananların kabul edilemez olduğunu vurguladı. Tanrıkulu, "8 yaşındaki bir çocuğun cesedine 18 gün boyunca ulaşamayan devlet nasıl olur?" sorusunu sorarak, güvenlik güçlerinin görevini yerine getirmediğini belirtti.

Tanrıkulu'nun konuşmasından öne çıkan bazı satırlar şöyle:

  • "Diyarbakır Milletvekili olarak, bir Diyarbakırlı olarak, bu parlamentonun üyesi olarak son derece üzgünüm hatta üzgünlükten daha öte hem kızgınım hem de öfkeliyim. Yani ilimizde canice bir cinayetin gerçekleşmiş olmasından ve bu cinayet soruşturmasından, sessizlikten, yani vicdanın önüne başka değerlerin geçmiş olmasından, adaletin önüne başka değerlerin geçmiş olmasından ve bu toplumun bu kadar çok çürümesinden rahatsızım gerçekten."
  • "Asıl mesele yani konuşulmayan mesele, bizim burada konuşmamız gereken mesele bu cinayetle birlikte hem bir toplumun nasıl çürüdüğünü gördük hem de çocuklarımızın nasıl güvensiz olduğunu, adalet mekanizmasının, güvenlik mekanizmasının işlemediğini gördük ve topluma Narin’in şahsında büyük bir güvensizlik yaydık. O güvensizlik ne?"
  • "8 yaşındaki bir kız çocuğu Diyarbakır’ın hemen dibinde, Diyarbakır’ın banliyösü sayılacak bir köyde, daha çok aile mensuplarının yaşadığı bir yerleşim yerinde kayboluyor, akıbeti hakkında 18 gün bir bilgi alamıyoruz, ulaşamıyoruz, hiç kimseden bir beyan alamıyoruz ve 18 gün sonra bunun cenazesi sonuçta 1,5 kilometre ötede, hepimizin aşağı yukarı tahmin ettiği bir dere yatağında, su birikintisi içerisinde özel olarak gömülmüş olarak bulunuyor."
  • "Bakın, bir çocuğun cesedine 18 gün boyunca ulaşamayan devlet nasıl olur değerli arkadaşlar, nasıl olur, güvenlik mekanizması nasıl olur? Bu köy Diyarbakır’ın dibinde. Bu kadar çok organize kötülüğün birlikte olduğu bir cinayet olamaz ve güvenlik güçleriyle iç içe olan, güvenlik nedeniyle iç içe olan bir köyden istihbari olarak da güvenlik olarak da bir bilgi alamıyorsunuz, bunun üzerine gidemiyorsunuz, tümüne izin veriyorsunuz.”

Kaynak:ANKA