Narin cinayetini araştıran ekipler 4 yıldır kayıp olan Miraç'ın izini buldu

Narin cinayetini araştıran ekipler 4 yıldır kayıp olan Miraç'ın izini buldu
Gazeteci Emrullah Erdinç, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 2020'de kaybolan 4 yaşındaki Miraç ile ilgili çok önemli bir gelişmeyi duyurdu. Dosya raftan indirildi.

Narin Güran cinayetini araştıran Jandarma timleri, 2020 yılının, Kurban Bayramında kaybolan 4 yaşındaki Miraç Çiçek’e dair bilgiye ulaştı.

Diyarbakır’a bağlı Dicle ilçesinde misafirliğe gittiği evin önünde oyun oynarken kaçırıldığı düşünülen kayıp Miraç, dosyası yeniden incelemeye alındı.

Önümüzdeki günlerde kayıp Miraç ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanabilir.

mirac-cicek2.jpg

Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran gazeteci Emrullah Erdinç, soruşturmanın selameti açısından bilginin ne olduğunu belirtmedi.

Narin cinayetinin ardından Diyarbakır'da kaybolan çocuklar tekrar gündeme gelmişti.

Narin'in öldürüldüğü Tavşantepe köyünde son 10 yılda kaybolan çocukların ve ölümlerin tekrar araştırılması istenmişti.

mirac-cicek.jpg

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Kelekçiler Köyü’nde 31 Temmuz 2020’de kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Miraç Çiçek için İçişleri Bakanlığı beş kişilik bir soruşturma ekibi kurmuş, savcılığın 42 ayrı senaryo üzerinde durduğu öğrenilmişti.

mirac.jpg

Soruşturmayı takip eden Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi’nden Avukat Emin Çoban, soruşturma kapsamında Miraç’ın kaybolduğu bölgede altına bakılmadık taş, içine bakılmadık su bırakılmadığını; bölgeden geçen araçların plakaları, iletişim kayıtları dahil soruşturmanın çok titizlikle yapıldığını ancak bir sonuç elde edilemediğini söylemişti.

Çoban, Medyascope'a şunları anlatmıştı.

"Bölgedeki şeker paketlerinde bile DNA incelemesi yapılmış. Bir ihbar üzerine beton dökülen bir yerde beton kaldırılmış. Yani aslında çok detaylı ve titiz bir soruşturma yapılmış ancak şu ana kadar bir sonuca ulaşılmış değil.

Şu ana kadar bir sonuç alınmaması nedeniyle daimi arama kararı ile dosyanın faili meçhuller arasına konulması sözkonusu. Fail ve failler bulunmadığı için Miraç, şu anda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kayıp çocuklar listesine alındı. Kişisel kanaatim Miraç’ın kaçırılmış olabileceği üzerinedir."

Kaynak:Haber Merkezi