Nakşibendi şeyhinin katil zanlısı Tatvan Belediye Başkanvekili'nin oğlu çıktı

Nakşibendi şeyhinin katil zanlısı Tatvan Belediye Başkanvekili'nin oğlu çıktı
Dün Bitlis'te öldürülen Nakşibendi tarikatı şeyhi Abdulkerim Çevik cinayetinin katil zanlısı Yakup Şeflekçi'nin, AKP'li Tatvan Belediye Başkanvekili Mazhar Şeflekçi'nin oğlu olduğu ortaya çıktı.

Haber: Ali Isıyel

Yerel kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Mazhar Şeflekçi ile oğlu Yakup Şeflekçi ve yeğenleri arasında miras konusunda anlaşmazlık çıktı. Anlaşmazlık üzerine konuyu yargı yerine şeriata taşımak için Nakşibendi Şeyhi Abdulkerim Çevik'e başvuruldu.

Çevik'in Mazhar Şeflekçi ve oğlu Yakup Şeflekçi'yi haksız bulması üzerine Yakup Şeflekçi şeyhi başından vurarak öldürdü.

Şeflekçilerin, Nakşibendi tarikatına mesup oldukları ve Abdulkerim Çevik'in de müridi oldukları belirtilirken; Çevik ailesinin de Şeflekçilerin köyü olan Tatvan'ın Benekli (Çulhur) köyünde evleri ve arazileri olduğu iddia edildi.

Öte yandan, olayla alakası olmayan ancak Şeflekçilerin köylüleri olan 'müritlerin' dahi cenazeye katılmasına halk tarafından tepki gösterildi. Yerel halk, bu cinayetin bir husumetin başlangıcı olabileceğinden endişeli.

Kaynaklarımızın aktardığına göre, bölgede bu gibi anlaşmazlıkların çözümü için şeriata başvurmak son derece yaygın bir uygulama.

Ne olmuştu?

Bitlis'te Nakşibendi tarikatının ileri gelenleri arasında olduğu ifade edilen 3 Mart 1924'te çıkartılan bir kanunla tarihe karışan Bitlis Güroymak (Norşin) Medresesi'nin Başmüderrisi olarak tanıtılan Şeyh Abdülkerim Çevik, uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü.

Çevik'e yönelik saldırıyla ilgili gözaltına alınan Yakup Şeflekçi, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe çıkarılan Yakup Şeflekçi, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla cezaevine gönderildi.

Cinayetin ardından önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ardından Adalet Bakanı Abdülhamit Gül üzüntülerini dile getiren paylaşımlarda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :