Naci Görür Büyük Erbaa depremini hatırlatarak açıkladı: Daha büyüğünü beklemiyorum

Naci Görür Büyük Erbaa depremini hatırlatarak açıkladı: Daha büyüğünü beklemiyorum
Tokat'ta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından paylaşım yapan Prof. Dr. Naci Görür, Büyük Erbaa depremini hatırlatarak bölgedeki fayların durumunu açıkladı. "Daha büyüğünü beklemiyorum."

Tokat'ın Niksar ilçesinde saat 03.35’te meydana gelen ve derinliği 6,37 kilometre olarak ölçülen 5,5 büyüklüğündeki deprem bölgede büyük paniğe neden oldu. Sarsıntının ardından tedbir amacıyla Niksar, Erbaa, Başçiftlik ve Reşadiye ilçelerinde eğitime bir gün ara verildiği açıklandı.

Depremin hemen ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan ünlü yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki büyük depremi hatırlatarak değerlendirme yaptı.

NACİ GÖRÜR BÜYÜK ERBAA DEPREMİNİ HATIRLATARAK AÇIKLADI

Prof. Dr. Görür, sarsıntının gerçekleştiği fay hattının yapısına dikkat çekerek, herhangi bir can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

Bölgenin fay hatlarının paralel şekilde dallandığı bir nokta olduğunu ifade eden Görür, "Bu kollardan küçük bir tanesi kırılmış olabilir. Bölgede 1942 yılında çok büyük bir deprem yaşandığı için bu aşamada daha büyük bir sarsıntı beklemiyorum" dedi.

naci-gorur-buyuk-erbaa-depremini-hatirlatarak-acikladi-daha-buyugunu-beklemiyorum.jpg

Vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyaran Görür, 5,0 büyüklüğünün altında artçı sarsıntıların devam edebileceğini vurgulayarak, "Arızalı yerlerden uzak durun" çağrısında bulundu.

1942 NİKSAR-ERBAA DEPREMİ

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamalarında işaret ettiği büyük deprem, 20 Aralık 1942 tarihinde, yerel saatle 17.05’te meydana gelen 7,0 büyüklüğündeki Niksar-erbaa depremi olarak kayıtlara geçti.

naci-gorur-buyuk-erbaa-depremini-hatirlatarak-acikladi-daha-buyugunu-beklemiyorum-3.jpg

Yaklaşık 30 saniye boyunca süren deprem 3 bin kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Özellikle Tokat’ın Erbaa ilçesinde yıkıcı bir etki yaratan felaket; Niksar ve Almus çevresinde de ağır hasara yol açarak tarihe bölgenin en büyük depremlerinden biri olarak geçti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi