Murat Ongun, o fotoğraf hakkında konuştu: 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır

Ekrem İmamoğlu'nun Doğu Karadeniz Turu'nun sonunda gazetecilerle çektirdiği fotoğraf tartışmalara konu olmuş ve Twitter'da 'Trend Topic' olmuştu. Konu hakkında gazeteci İsmail Küçükkaya, Murat Ongun ile görüştüğünü söyleyerek, Ongun'un, "Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır" dediğini aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Doğu Karadeniz Turu' dönüşünde gazetecilerle çektirdiği fotoğraf tartışmalara neden olmuştu. Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat Programı sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya fotoğrafa yöneltilen eleştirileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'a sorduğunu aktardı.

Küçükkaya, sözkonusu fotoğrafın çekildiği gün Twitter'da 'Trend Topic' olduğunu söyleyerek, "Murat Ongun'a sordum, 'Ne diyorsun tartışmalara' dedim. 'Ağabey' dedi, 'Gezinin ilk bölümü çok iyi geçti' dedi. Anlattı" ifadelerini kullandı.

Ongun'a daha sonra tekrar "Peki, fotoğraf hakkında tartışmalar var. Ne diyorsun bunlara?" dediğini aktaran Küçükkaya şu cevabı aldığını söyledi: "Biz o tartışmaları önemsemiyoruz. Medyanın kendi içindeki tartışmaları olarak görüyoruz. Topu topu 200-300 kişinin kendi aralarındaki yorumlarıdır, eleştirileridir. Biz bunu çok da önemsemiyoruz doğrusu. Twitter'ı çok önemsemiyoruz"

Ongun ayrıca çağrılan isimleri İmamoğlu'nun onayladığını belirterek "Nagehan Alçı çok seviliyor oralarda" ifadesini kullanmış.

Ongun, Hürriyet yazarı Hande Fırat'ın da bu geziye davet edildiğini ancak gelemediğini de aktarmış.

Akşam saatlerinde de İBB'nin Twitter hesabı üzerinden yeni bir açıklama yapan Ongun şöyle dedi: "Biz kamuoyundaki tartışmayı elbette önemsiyoruz. Aksi düşünülebilir mi? Biz o fotoğrafa ilişkin medya tartışmalarını önemsemiyoruz. 200/300 kişi diye kastettiğimiz medyadır."