Murat Ağırel: Bu bir vandallıktır, baskındır
Gazeteci Murat Ağırel, Marmaris İçmeler'de gerçekleşen Gökmen Karadağ ile Açıkça Muğla özel yayınına gerçekleşen saldırıya ilişkin konuştu.
Ağırel, "Bu bir vandallıktır, baskındır. Halkın haber alma özgürlüğünü engelleme girişimidir." dedi.
Ağırel şöyle devam etti:
"Bu beş kişiden bir kişi savcılığa gidiliyor sadece. Bu iş böyle geçiştirilerek kapanmaması lazım diye düşünüyorum.
Hukuki olarak yapılması gereken ne varsa kişileri siyasi görüşü, ideolojisi ne olursa olsun eşit uygulanması gerekiyor. Ben sabaha kadar uyumadım çünkü buradaki söylediklerimizin içinde halkı zarara uğratan, galyana getiren bir şey olmadığı gibi aksine yararına olan bir şey olduğu için bu kişilerin kim olduğuna baktım.
Kişilerden bir tanesi AK Parti Marmaris Yönetim Kurulu'nda. Sosyal medyada paylaşımları var.
Bunlarla ilgili yapılması gereken prosedür yapılacaktır, şüphem yok. Soda şişesini alıp bir insana saldırma girişimi normal olamaz. Biri öldükten sonra mı önlem alması gerekiyor?
'Biz bu akşam da buradayız'
Cumhur İttifakı'ndan olan bir kanal olunca farklı bir muamele, muhalefete farklı bir muamele mi olacak? Ben bunu anlamaya çalıştım. Buradaki insanların isimleri belli. Görüntüleri ben çektim. Hepsini kaydettim, konuşmalarına varana kadar hepsi var. Biz akşam ifade verendik. Biz kendi ayağımızla gittik şikayetçi olduk ama şikayetçi olurken bir taraftan da savcı bizi şüpheli konumuna düşürdü ve biz ifade verdik. Bu normal bir prosedür. Biz bu akşam da buradayız. Her yerden sesimizi duyurmaya devam edeceğiz."