MUÇEV isim değiştirerek faaliyetlerine devam edecek

MUÇEV isim değiştirerek faaliyetlerine devam edecek
Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, Muğla Ticaret Müdürlüğü'ne kayıtlı Anonim Şirketi MUÇEV Turizm'in adı geçtiğimiz haftalarda değiştirildi. Merkezi Ankara'ya taşınan ve artık Muğla değil artık Ankara Ticaret Müdürlüğü’ne bağlı olan şirketin yeni ismi Kıyı Yönetim ve Çevre Koruma Anonim şirketi oldu.

AKP'li isimlerin de yönetim kadrosunda yer aldığı MUÇEV, Marmaris'teki yat limanına dair kapasitesinin artırılması teklifini, mahkemenin iptal etmesine rağmen bu talebinden vazgeçmedi. Yaşam savunucuları tarafından eleştirilen 2009/7 sayılı genelge ile geri dönüş yapan şirket, kapasite artışı için yine talepte bulundu.

BAKANLIĞIN ÇED KARARI AÇILAN DAVALARLA İPTAL EDİLDİ

Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile Muğla'ya Hizmet Vakfı'na bağlı olan MUÇEV Turizm Anonim Şirketi'nin yat limanındaki kapasite artış talebine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2020 yılında 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi. Bu karar, açılan davalardan sonra iptal edildi. Sürecin ardından yeniden ÇED süreci başlatan MUÇEV, bu sefer 'ÇED olumlu' kararı almayı başardı. Birçok kurum ve kuruluş tarafından dava edilen bu karar da iptal edildi.

KORUNMASI GEREKEN ALANLARIN İÇİNDE YER ALIYOR

Cumhuriyet'ten Şeyda Öztürk'ün haberine göre, 2009/7 sayılı genelgeyle projeyi yeniden yaşama geçirmek için hazırlıklarına başlayan MUÇEV, proje kapsamında 19 Kasım'da toplanacak. Yat limanındaki tekne kapasitesinin 187'den 178'e düşürüldüğü ÇED raporunda yer aldı.

Bu sayede, arkeolojik sit alanı içerisinde bulunan alandan çıkılmış oldu. Projenin gerçekleştirilmek istediği alan, orman, özel çevre koruma bölgesi, önemli doğa alanı ve doğal sit alanı sınırları içerisinde yer almaya devam ediyor.

Bu alanlarda yüzer iskele, kazıklı iskele ve dalgakıran yapılacak.

Kaynak:Cumhuriyet