Momo efsanesiyle ilgili bomba açıklama: '100 milyon dolarlık' kurgu!

Momo efsanesiyle ilgili bomba açıklama: '100 milyon dolarlık' kurgu!
Mavi Balina oyununun ardından çocukları intihara teşvik etmesi nedeniyle tüm dünyayı paniğe sürükleyen 'momo' efsanesiyle ilgili şaşırtan çıkış geldi: '100 milyon dolarlık' tam bir kurgu.

Posta gazetesinden Şirin Sever'e konuşan Dr. Mehmet Şakiroğlu, "Momo, Mavi Balina’dan daha da fena. İyice kurgu" dedi.

"Momo yok ama merakı var!" diyen Şakiroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Güya insanları uyarmak için, önceden bilinen bir sembolü videolara yüklüyorlar “YouTube’daki şu çizgi filmin arasında Momo çıkıyor” diyerek... O uyarılar ne yapıyor biliyor musunuz? O çizgi film on milyondan yüz milyon izlenmeye ulaşıyor. Bugün 100 milyon izlenmenin karşılığı 100 milyon dolar!

Bu kadar anne baba boşuna mı korkuyor yani?

Zaten korkusu Momo’dan daha tehlikeli! Çünkü birileri bundan menfaat sağlıyor. “Momo’ya bir telefonla ulaşılıyormuş” denildiğinde Momo’nun telefonu diye o kadar çok telefon yayıldı ki ortalığa... Ya diyelim ki Momo diye bir sembol, bir kafa var, çıkıyor diyor ki çocuğa: “Evdeki kesici aletler nerede?” Sen de çocuğunun şöyle tepki vereceğini düşünüyorsun: “Ooo Momo tabii ki biliyorum, hemen alıp geleyim...” Momo da diyor ki, “O aleti şimdi kendine batır, kendini çiz. Sonra git dayına batır!!” Çocuk da “Ooo harika bir fikir Momo” deyip yapacak mı? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir çocuk olabilir mi? Absürd ötesi! İnsanların korku ve stres anında rasyonel mekanizmalarının devreden çıkmasını kullanıyorlar. Mavi Balina’nın özeti de budur.

Sen insanları Momo diye bir şeyle korkutursan, ben ertesi gün durumdan menfaat sağlamak için piyasaya çıkarım, çocuğuna bir sürü şey yaptırırım. Baksana ne kadar güzel pas verildi! O yüzden rica ediyorum bu videoları korkuyla, stresle yaymaktan vazgeçin. Evet, Momo diye bir görüntü var ama bu sosyal medyada karşınıza çıkıp size emirler verecek gerçek bir görüntü değil.

Etiketler :