MKE Roket Fabrikasındak, Patlamada 5 İşçi Ölmüştü! Mahkemede Yeni Gelişme

MKE Roket Fabrikasındak, Patlamada 5 İşçi Ölmüştü! Mahkemede Yeni Gelişme
Makine ve Kimya Endüstrisinin Ankara Elmadağ'da Rokey ve Patlayıcı Fabrikası'nda 5 işçi hayatını kaybetmişti. Mahkeme davada yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi.

Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, mahkeme başkanı soruşturma aşamasında hazırlanan bilirkişi raporu ile dosyaya yeni eklenen bilirkişi raporu arasında farklılıklar olduğunu söyledi. Çelişkinin ortadan kaldırılması ve sanıkların kusurunun tespiti açısından yeni bir bilirkişi raporu alınmasına karar verildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, patlayıcı uzmanı, iş güvenliği uzmanı, makine mühendisi, elektrik mühendisi ve kimya mühendisinden oluşan 9 kişilik bilirkişi heyetinden yeni rapor alınmasına hükmetti.

Duruşma 24 Ekim'e ertelendi.

MKE fabrikasındaki patlamada ölen iki işçi 'asli kusurlu' bulundu! - Tele1

NE OLMUŞTU?

Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda 10 Haziran 2023'te meydana gelen patlamada, işçiler Ahmet Ünal, Fırat Elverir, İbrahim Özdemir, İhsan Küçükerdem ve Mehmet Kutlu hayatını kaybetmişti.

Patlamayla ilgili Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Durdu Uğur Şık, Kuntay Karabacak, Aynur Karabaş, Zafer Sarı, Oktay Armağan ve Ahmet Atasoy hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianame, Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, olaydan bir gün önce üretilen 4 kilo 800 gram jelatinit dinamiti paketleme tezgahındaki şanzıman arızası nedeniyle işlenip paketlenemediği ve depoya kaldırıldığı belirtilmişti. Olay günü fazla mesaiye gelen personelin bulunduğu sırada patlamanın yaşandığı ifade edildi.

Kaynak:AA