Memduh Paşa Yalısı'nda maskeli soygun yapanlar tutuklandı

Geçtiğimiz cumartesi gecesi Sarıyer'de bulunan Memduh Paşa Yalısı'na giren 5 kişi, kasada bulunan 130 milyon TL değerindeki dövizleri alarak olay yerinden kaçtı. Çalışma yapan polis, 1'i kadın 10 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan 3 kişi tutuklandı. Balıkesir Polisi de soyguna karışan bir kişiyi daha gözaltına aldı.

Geçtiğimiz cumartesi gecesi saat 03.30 sıralarında Kireçburnu Mahallesindeki Memduh Paşa Yalısı'nda film sahnelerini aratmayan bir soygun gerçekleştirildi. Reza Zarrab'ın eniştesine ait olan NAB Holding'in bulunduğu yalıdaki döviz ve ziynet eşyalarınının yer aldığı 130 milyon liralık soygunun ardından İstanbul ve Edirne'de eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda, M.Ş., Y.B., A.A., B.Ç., A.K., S.Ç., B.K., R.K., D.Y. ve M.K. isimli 1'i kadın 10 şüpheli gözaltına alınırken, olay sırasında diğer soyguncuları yalıya alan ve alarm zillerini kapatarak etkisiz hale getiren güvenlik görevlisi Ahmet Yıldız ile Serdar Canpolat'ı yakalamak için çalışmalar sürüyor.

whatsapp-image-2024-06-13-at-16-14-40.jpeg

İstanbul polisi, soyguncuların olay yerine geldikleri ve sonrasında kaçış için kullandıkları güzergahları tek tek inceledi, yabancı plakalı aracın izini sürdü. Yapılan incelemelerde, yalı soyguncularının kullandığı aracın Bulgaristan’dan B.K., A.C.K., S.Ç. ve G.M. tarafından 2 Mayıs’ta Türkiye’ye sokulduğu tespit edildi. Olay gecesinde 4 farklı sahte plaka takılarak kullanıldığı tespit edildi. Şüphelilerin bu araçla olay yerinden kaçtıkları öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARINDAN TESPİT EDİLDİ

Soyguncular kaçarken otomobile 4 farklı sahte plaka takarak polis takibinden sıyrılmayı hedeflerken, polis soyguna doğrudan katılan 4 şüphelinin kimlik bilgilerini güvenlik kamera görüntülerinden tespit etti. Araç Pendik’te terk edilmiş halde bulundu, şüphelilerden A.A.’nın aynı ilçede sahibi olduğu kaporta dükkanında yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

whatsapp-image-2024-06-13-at-16-14-41.jpeg

PARALAR KAPORTACIDA BULUNDU

Kaporta dükkanında yapılan aramalarda ise 692 bin dolar, 200 bin avro, 20 bin lira para ve 900 gram ziynet eşyası, kasa açmada kullanılan manyetik matkap, sahte plaka uyuşturucu, kripto para soğuk cüzdanI ve 3 cep telefonu ele geçirildi. Şüpheliler arasındaki B.Ç. de Fatih’e evinde saklanırken yakalandı. Yakalandığında üzerinden 4 bin 400 dolar, yüzük ve 9 bin TL para çıktı. Plana sadık kalarak firar eden, ancak polisten daha fazla kaçamayan Y.B. ise Bahçelievler’de gözaltına alındı, yakalandığında üzerinden bir şey çıkmadı. İl dışına kaçmayı başaran şüphelilerden B.K. ve A.C.K. ise Edirne’de yapılan operasyonla gözaltına alındı. Soygun sonrasında kaçış için kullanılan aracın Türkiye’ye girişinde rol oynayan S.Ç. ile G.M.’nin arabayı İstanbul il sınırlarına getiren kişiler olduğu öğrenildi.
Söz konusu operasyonlarda 692 bin 200 dolar, 200 bin euro, 20 bin TL 900 gram ziynet eşyası, olayda kullanılan sahte plaka, matkap, kripto paralarda kullanılan soğuk cüzdan ve 3 cep telefonu incelemeye alındı.

whatsapp-image-2024-06-10-at-10-09-21-1.jpegSUÇ DOSYALARI KABARIK ÇIKTI

Gözaltına alınan 10 şüphelinin suç dosyaları da kabarık çıktı. Suçlar arasında görevli memura direnme, hırsızlık, sahtecilik, uyuşturucu, gasp, yaralama, dolandırıcılık ve çocuğa cinsel istismar gibi suçlardan kayıtları olduğu öğrenildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden yalıya gidip maskeli soygunu yaptığı tespit edilen 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken 5’i adli kontrol şartı aldı, 2 şüpheli ise serbest kaldı.

ARANAN BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Balıkesir Emniyeti ile irtibata geçen İstanbul polisi, şüphelilerden birinin kullandığı minibüsün Erdek ilçesine gittiğini tespit etti. Hemen harekete geçen Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Doğanlar Mahallesinde bir adrese baskın düzenledi. Yapılan baskında, Memduh Paşa Yalısında gerçekleştirilen hırsızlık olayına karışan R.K isimli şüpheli gözaltına alındı. R.K sorgulanmak üzere İstanbul'a getirildi.